fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kids op zeilkamp? Dit hebben ze zeker nodig!

Het zeilkamp seizoen staat voor de deur en dat betekent dat veel kinderen (en hun ouders) weer goed moeten nadenken over wat er allemaal mee moet. Of jouw kids nou ervaren zeilers zijn of net beginnen, er zijn een aantal essentiële items die ze zeker weten nodig hebben, om veilig en comfortabel te kunnen zeilen. Je kunt hiervoor terecht bij een watersport winkel. Ik dook in het diepe en zocht uit: Kids op zeilkamp? Dit hebben ze zeker nodig! 

Zeilen betekent nat en vies worden

Zeilen betekent vaak nat en ook vies worden (hoewel het afhankelijk is van op wat voor soort boot je gaat varen). Het is daarom belangrijk om te investeren in kleding die (spat)waterdicht, winddicht en ademend is, om ervoor te zorgen dat ze zo warm en droog mogelijk blijven. Een lekkere warme trui, goede broek en een windjack zijn de basisbenodigdheden voor elke zeiler. Zorg dat er voldoende kleding is, zodat je altijd een schoon en droog setje hebt om ze aan te trekken na de zeiltocht.

Waterdichte laarzen en waterschoenen

Het dragen van waterdichte laarzen op bijvoorbeeld een kielboot zorgt ervoor dat de voeten droog blijven en daarnaast bieden ze grip op een natte ondergrond. Dit voorkomt glij- en valpartijen! Het is belangrijk om te investeren in laarzen van goede kwaliteit die comfortabel zitten en ook nog eens lang meegaan. Vaar je mee op een andere boot, of ga je windsurfen, dan heb je waterschoenen nodig. Deze zijn gemaakt van neopreen en zorgen voor voldoende grip én warme voeten.

Reddingsvest of zwemvest

Voor de veiligheid tijdens het zeilen, heb je ook altijd een zwemvest nodig (deze zijn vaak al aanwezig, maar check het even bij de zeilschool). Een zwemvest is niet hetzelfde als een reddingsvest, want deze zijn zo gemaakt dat je er ook echt mee kan zwemmen. Een reddingsvest houdt je boven water als er sprake is van een calamiteit. Het is belangrijk dat beide soorten vesten goed passen bij degene die het moet dragen.

Wetsuit voor koud water

Een wetsuit is een ander belangrijk item, vooral als er wordt gezeild in koud water. Wetsuits zijn gemaakt van neopreen en bieden warmte en bescherming tegen het koude water. Wetsuits zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, afhankelijk van de watertemperatuur en de behoeften van de drager. Het is belangrijk om te controleren welke dikte geschikt is voor het water waarin het kind zeilt en om ervoor te zorgen dat het wetsuit goed past en niet te strak of te los zit. Laat je als je het allemaal niet zo goed weet even informeren door een professional.

Zeilhandschoenen

Zeilhandschoenen bieden bescherming tegen blaren en schaafwonden en verbeteren de grip op de touwen tijdens het zeilen. Vaak zijn ze niet verplicht op zeilkamp, maar wij vinden het wel een echte aanrader.

En verder

Denk verder ook nog aan een zonnebril, zonnebrandcréme, een pet en bidon. Verder krijg je vaak een paklijst van de zeilschool over wat er verder nog mee moet worden gebracht. Hier staan vaak zaken als persoonlijke verzorgingsmiddelen, een slaapzak, pyjama en en andere dingen op.

Zijn jouw kids wel eens op zeilkamp geweest? Wij lezen het graag in de comments onder het artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Clube Veleiros do Sul – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

1 reactie

Joris -

En condooms hebben ze ook zéker nodig, als ik https://damespraatjes.nl/dochter-van-mirjam-kwam-met-groot-geheim-terug-van-zeilkamp/ mag geloven…

Reageer ook