fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kenya Classic: een sportief avontuur voor een gezonder Afrika

2013 is voor Josee Schouten een jaar van uitdagingen. Eén van haar grootste uitdagingen vindt plaats van 5 tot 12 oktober: ze fietst dan de 350 kilometer lange Kenya Classic. Ondanks het tropisch klimaat en de primitieve fietsroutes in de bush bush van Kenya gaat Josee de strijd graag aan! Haar drijfveer? Geld inzamelen voor de AMREF Flying Doctors in Afrika. Josee over haar spannende avontuur:

1

“De motivatie om mee te doen aan de Kenya Classic drijft op twee belangrijke peilers; ten eerste wil ik graag een bijdrage leveren aan een beter leven van anderen. Het AMREF uitgangspunt dat een goede basis (goede gezondheid) de kracht geeft voor een betere levenstandaard, spreekt mij hierin met name aan. Ten tweede heb ik een passie voor reizen. Hoe gaaf is het om je te kunnen inzetten voor een goed doel en tegelijkertijd een ontdekkingsreis te mogen maken in het betreffende werelddeel?”

3

AMREF Flying Doctors
“Deze organisatie zet zich al jaren in om de gezondheid van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika te verbeteren. Met hun aanwezigheid en mobiliteit verlenen ze op elke plek (snelle) medische hulp. Dat is nog altijd hard nodig want zo sterven er jaarlijks 162.000 vrouwen tijdens hun zwangerschap of bevalling, wegens gebrek aan goede begeleiding of medische faciliteiten. Maar ze doen meer. Samen met de bevolking werken ze aan een goed functionerende gezondheidssystemen en betere voorzieningen.”

“Tijdens onze fietstocht bezoeken we een aantal projecten, zodat we ook met eigen ogen kunnen zien wat zij realiseren. Want onze deelname gebeurt met een duidelijk doel voor ogen; ieder teamlid dient minimaal € 5.000,- aan sponsorgeld te werven.”

4

Een goede voorbereiding is het halve werk
“Ondertussen is de mountainbike aangeschaft en zijn de eerste trainingstochten achter de rug. Het is nog leuker dan ik had gedacht, om maar niet te spreken over de stoere ‘look’! Mijn benen zijn eerder blauwgetint dan bruinverbrand, maar ik weet inmiddels hoe de klikpedalen werken. Het wordt vooral een kwestie van eelt kweken op de billen en duurvermogen opbouwen. Maar we krijgen er ongetwijfeld veel voor terug! Want zeg nou zelf; om op deze wijze de sfeer van Afrika te proeven maakt de Kenya Classic uniek en een ‘once in a lifetime experience’!”

Josee 2
Josee Schouten maakt onderdeel uit van het team SmitenKo. Volg de voorbereiding en de rit op http://smitenko.wordpress.com/ of sponsor team ‘Smit en Ko’ op http://www.kenyaclassic.nl/Sponsor

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook