fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kattenallergie? Dat is binnenkort verleden tijd met de komst van dit vaccin

“Oh mama, mogen wij ook een poesje?” was de vraag die ik vroeger vaak van mijn dochtertjes kreeg. Zeker als er ergens een nestje met jonge poesjes was. Altijd kon ik me verschuilen achter de kattenallergie van mijn man. Maar als alle verwachtingen uitkomen dan zal ik vanaf 2022 een betere smoes moeten bedenken, want dan komt er een vaccin tegen kattenallergie op de markt.

Hypocat

De allergie voor katten wordt veroorzaakt door een stofje dat in de kattenhuid en in hun speeksel zit, Fel d 1. Ongeveer 10% van de mensen is allergisch voor dit stofje.  Op de website van RTL nieuws las ik dat het vaccin dat nu wordt ontwikkeld, ‘HypoCat’ een antistof bevat voor Fel d 1. Hoe fijn is dat voor iedereen die allergisch is en toch een kat wil hebben!

Kat wordt gevaccineerd

De antistof wordt ingebracht bij de kat en niet zoals je misschien zou verwachten bij de mens. Het zorgt ervoor dat Fel d1 in het kattenlichaam wordt geneutraliseerd, waardoor mensen geen allergische reactie meer zullen krijgen. Voorzover nu uit de onderzoeken blijkt kunnen de katten de antistof goed verdragen en krijgen ze geen ernstige of langdurige bijwerkingen.

Nog even geduld

De verwachting is dat het vaccin op zijn vroegst in 2022 op de markt komt! Inmiddels zijn mijn kinderen allemaal het huis uit, dus die zullen niet meer om een poesje bij mij komen vragen. Maar er zijn nu een paar kleindochters en hoe leuk zou het zijn als oma een leuke kitten in huis haalt? Wordt vervolgd ……

Gaan jullie nu een kat nemen?

Hebben jullie thuis iemand met een kattenallergie en daardoor nooit een poes of een kat kunnen nemen? Denk je dat dat gaat veranderen als Hypocat op de markt komt? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marjan Van der meij -

Hallo, weten jullie misschien of het vaccin al verkrijgbaar is ondertussen?

Mvg
Marjan

Reageer ook