fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kate: ‘Mijn man wil aanhaken bij mijn vriendinnenfietsgroepje maar ik wil dat niet’

man wil meefietsen

De grote passie van Kate? Fietsen! Al jaren vormt ze met drie vriendinnen een groepje dat door weer en wind op pad gaat. “Alleen met sneeuw en ijzel gaan we niet, voor de rest: no mercy.” Nooit had Stefan haar man belangstelling maar nu wil ‘ie ook mee. “Ik wil dat eigenlijk niet. Ik wil gewoon lekker met de meiden weg.”

Gedurende de corona bleef Kate gewoon lekker doorgaan. “Ja, de hond uitlaten en fietsen was zo ongeveer nog het enige wat we mochten van onze premier, dus ik zat goed.” Terwijl zij dagelijks op de fiets stapte, zat Stefan op de bank met zijn laptop en rol koekjes. “Soms zei ik er voorzichtig wat van. Dat ‘ie moet uitkijken dat hij niet dichtgroeit. Dan werd Steef boos. ‘Bemoei je er niet mee’ snauwde hij dan. Wat je wil!”

Loeihard trainen

De dagelijkse fietstochtjes zijn belangrijk voor Kate. “Ik heb dat nodig. Ik kan dan mijn hoofd leeggooien en ordenen, ik geniet van de frisse lucht en al het moois dat ik onderweg zie. Ik zou doodgaan als ik niet meer kan fietsen.” Sportieve vriendinnen haakten de afgelopen jaren aan en inmiddels is er een leuk clubje van vier ontstaan. Wekelijks spreken de dames af om een mooie tocht te maken. Kilometers vreten is dan niet hoe voornaamste doel, bijpraten wel. “Hoewel we ook weken hebben dat we echt even flink doortrappen en als het kan doen we mee aan wielerwedstrijden. Dan trainen we echt loeihard.”

Doe iets!

Dankzij het fietsen blijft Kate goed in shape en voelt zich lekker. Stefan daarentegen voelt zich steeds ellendiger en wordt almaar zwaarder. Kate ziet het ook met lede ogen aan. “Ik heb ook best een beetje te doen met Steef. Hij probeert af te vallen door twee dagen te vasten, maar dat is hartstikke zwaar en aan het eind van de dag valt hij zo ongeveer flauw van de honger. Ik heb hem gezegd dat hij beter kan gaan bewegen. Begin met wandelen of ga zwemmen, maar doe iets.” Daar heeft Stefan over nagedacht. “Hij vindt dat ik gelijk heb en wil nu met mij en de meiden mee fietsen. Toen hij dat voorstelde kon ik alleen maar denken: noooooo! Dat niet!!!!”

Lees ook: “Mijn man wil niet dat ik mee ga vissen”

Aah, Kate, mag ik mee?

Maar heeft hij dan een geschikte fiets? “Ja joh, zo’n twintig jaar geleden heeft hij een heel dure professionele fiets gekocht. Toen dacht hij dat ‘ie de nieuwe Joop Zoetemelk was. Ik denk dat hij drie keer op zijn racer heeft gezeten en daarna nooit meer. Steef heeft gewoon niet zoveel doorzettingskracht en als het niet gelijk gaat zoals hij in zijn hoofd heeft, haakt hij af. Hij denkt dat ik maar een beetje op mijn gemak peddel en al helemaal als ik met de meiden op pad ben. Dat we als de brandweer gaan, daarvan heeft hij geen idee.” Kate houdt het voorstel van haar man een beetje af, maar Stefan blijft aandringen.

Zonder mijn klagende man

“Ga nou eerst zelf eens een paar rondjes fietsen, zei ik hem. Vindt hij onnodig, hij kan toch wel gewoon met mij mee? Nou, eigenlijk niet. Ik geneer me een beetje voor zijn volle lijf en ik weet dat hij onwijs gaat lopen klagen of juist heel bijdehand gaat doen en dat vind ik niet leuk. Ik wil gewoon lekker met mijn vriendinnen fietsen en niet met mijn iets te zware, klagende man.”

Waar Kate ook een beetje bang voor is, is dat Stefan indruk wil maken op de meiden. “Dan gaat hij heel overdreven doen, ik vind dat zo gênant. Aan de andere kant denk ik: wat kan mij het schelen? Fiets maar mee, we fietsen je er toch wel uit. Steef is een man die gemotiveerd moet worden en waarom doe ik dan zo moeilijk om hem te helpen? Dat is toch een kleine moeite? Maar ik heb er gewoon geen zin in. En dat vind ik ook wel weer een beetje zielig voor Steef.”

Wat zou jij doen? Vind je dat Steef zich moet vermannen en zelf moet werken aan zijn conditie en gezondheid? Of vind je dat Kate er niet zo’n probleem van moet maken: laat hem toch lekker mee fietsen. Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Pavel Danilyuk via Pexels

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Joke -

Laat hem niet toe tot je vriedinnengroepje; hij is een man tussen 4 vrouwen. Het zal voor altijd veranderen en wss niet ten goede, waar jij dan de “schuld” van zal krijgen omdat het jouw man is!

Mirjam -

Niet toelaten, jou vriendinnen, laat hem zelf wat zoeken alleen of zoek iemand die mee wil.

Joris -

Die gast is gek. Zoek lekker eigen vrienden om lekker mee te sporten of fietsen.

Reageer ook