fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin wil oubollige gordijnen vervangen door hippe vouwgordijnen

Elf jaar wonen wij in ons huis. Nog steeds wordt er driftig verbouwd en is er van alles waaraan nog moet worden gewerkt. Zo heeft Bob toen hij drie was met vetkrijt een tekening gemaakt op de toen net prachtig behangen muur. We kijken er nog dagelijks na.

De badkamer stamt uit de Batavierentijd. Wij hebben nog graniet in de badkamer, hoe antiek wil je het hebben? Voordat we aan de badkamer kunnen beginnen, moeten we eerst de zolder verbouwen zodat Bob en Tom hun eigen kamer hebben. Die klus is bijna geklaard. Er moet nog wat worden geschilderd, de gordijnen moeten nog worden opgehangen (zijn al wel besteld) en dan kan de kamerruil beginnen. Tom kan niet wachten eindelijk een eigen kamer. Ook Bob staat te trappelen. Eindelijk een bureau waaraan hij kan tekenen en ongestoord zijn huiswerk kan doen. Het komt allemaal wel goed, maar het kost geld. En tijd. En aan tijd ontbreekt het nogal eens.

Oubollige gordijnen

Gisteren zat ik in de stoel en staarde naar buiten. Opeens viel het me op. De gordijnen. Die hingen nog voor het enorm grote raam dat op de straat uitkijkt toen we het huis kochten. We lieten ze hangen, dat was voor de time being wel handig en we moesten nog even nadenken wat voor ervoor wilden hangen. Maar ineens viel de oubolligheid ervan me op. Ik bekeek het door de ogen van een vreemde.

Privacy

Ik speurde op internet naar alternatieven voor onze gordijnen. Ik kwam terecht op een site waarop ik vouwgordijn van Inhuisplaza.nl zag. Dat zag er mooi uit. Ik googlde verder. Wilde weten wat de voordelen van vouwgordijnen zijn. Ik las dat ze zowel voor sfeer als privacy zorgen. Je kunt ze half optrekken of helemaal. Als ze helemaal dicht zijn hebben de gordijnen als bijkomend voordeel dat ze energie besparen. De verwarming draai je ’s avonds aan tegelijk met het dichtdoen van de gordijnen. Omdat de vouwgordijnen op maat zijn, hangen ze niet voor de verwarming. Bovendien is het materiaal dikker dan een rolgordijn of overgordijnen dus zorgen ze ervoor dat warmte binnenblijft.

Isolatie

De kachel gaat vooral ’s avonds aan, op het moment dat de gordijnen dicht worden gedaan. Gewone gordijnen hangen over de vensterbank en belemmeren de doorstroming van de warmte van de verwarming. Doordat vouwgordijnen perfect in de ramen passen, bedekken ze wel het raam, maar belemmeren ze de verwarming niet. Omdat ze over het algemeen dikker zijn dan rolgordijnen of plissegordijnen, houden vouwgordijnen de kou beter buiten en de warmte binnen.

Gewoon in de wasmachine

Ook las ik op INHUIS Plaza dat vouwgordijnen makkelijk schoon zijn te houden. Ze kunnen namelijk zo in de wasmachine en op dertig graden worden gewassen. Je kunt ze nat ophangen zodat ze drogen voor het raam. Dat was met mijn oude gordijnen wel anders. Die gigantische lompe lappen stof wassen is een beste klus.

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Ik ben om. Als de zolder klaar is, en Bob en Tom in hun nieuwe kamer slapen, wil ik op vouwgordijnen-jacht gaan. Weet zeker dat het prachtig staat en dan ben ik eindelijk verlost van die oubollige gordijnen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook