fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin test de verwenkoffies van Douwe Egberts

Ik kom uit een familie waarin veel koffie wordt gedronken. Mijn moeder liet vroeger het laatste beetje van haar koffie met melk en suiker in haar kopje en gaf het aan mij. Ik was vier jaar. Tegenwoordig zou ze een behoorlijke uitbrander van het consultatiebureau krijgen, toen was dat allemaal niet zo’n ramp.

Het is dankzij mijn moeder dat ik nog steeds graag koffie drink. En er zijn momenten waarop ik het allermeest geniet van een lekker bakkie. Dat is na het eten en na een stevige boswandeling met mijn mannen. In het weekend trekken we er met z’n viertjes regelmatig op uit. Even een frisse neus halen. Bob en Tom klimmen in bomen, Robert en ik kletsen gezellig. Handen diep in onze zakken, want het is koud. Als we thuiskomen, met van die frisse rode wangen, zijn we wel toe aan iets warms. Koffie met een warme appelbol. Voor mijn kleinste mannen maak ik warme chocomelk. Die momenten zijn me zoveel waard, ik geniet daar telkens weer van.

Verwenkoffies van Douwe Egberts

Sinds deze week heb ik er nog een koffieliefde erbij: de verwenkoffies van Douwe Egberts. De redactie van Damespraatjes werd gevraagd de Latte Macchiatto, Cappuccino en Latte Caramel te testen. De vraag stellen was ‘m beantwoorden. Ik haalde de drie smaken bij Sandra op om ze thuis te testen.

Dat is snel!

Als ik thuiskom, wil ik gelijk met de test starten. Ik lees op de doos hoe ik de koffies moet bereiden. Honderdvijftig milliliter water koken, even af laten koelen, zakje leeg strooien in een kopje en het water al roerende erin gooien. In nog geen twee minuten heb ik een dampend kopje koffie, dat is echt snel.

Test Cappuccino

Thuis drink ik dus altijd zwarte filter koffie, in restaurants bestel ik graag een cappuccino. Een van de verwenkoffies is een cappuccino. Door te roeren ontstaat er zoals beloofd een schuimkraagje. De smaak is goed, niet bitter en niet te zoet. Het is de favoriet van Robert. Sandra vertelt me later dat ook de cappuccino ook haar favoriet is omdat ze koffie ‘puur’, dus zonder smaakjes, het lekkerste vindt.

verwenkoffie-douwe egberts-cappuccino

Test Latte Caramel

Ik ben net als Sandra niet zo heel dol op koffie met een smaakje, maar voor de Latte Caramel maak ik een uitzondering. Sterker: deze koffie is mijn favoriet. Het is een heerlijk zoete koffie met een romige schuimkraag. Onweerstaanbaar lekker met een stukje fudge, zo ontdekte ik bij toeval. Hapje fudge, slokje koffie… alsof er een engeltje over je tong plast…

verwenkoffie-douwe egberts-latte caramel

Test Latte Macchiatto

Ik dronk al jong koffie. Mijn jongens niet, omdat Robert en ik zwarte koffie drinken en het me geen goed idee lijkt ze dat te geven. Als ik de Latte Macchiatto bereid, kijkt Bob met me mee. Vragend kijkt hij me aan. Nou vooruit, het is weekend. Voorzichtig neemt hij een slokje. Zijn ogen stralen. “Dit is zo lekker, mam.” Ik proef ook. De Latte Macchiatto heeft net als de Latte Caramel een romige schuimkraag en een volle smaak. De caramelkoffie wint, omdat ik dat zoetje er zo lekker in vind. Bob deelt de koffie met Tom die net zo enthousiast is over de Latte Macchiatto. Voortaan staat voor de heren elk weekend een latte klaar.

verwenkoffie-douwe egberts-latte macchiato

Test met ons mee!

De Verwenkoffies van Douwe Egberts staan dus standaard bij ons in de kast. Omdat het lekker is de filterkoffie zo nu en dan af te wisselen met een cappuccino of latte caramel. We zijn heel benieuwd welke van deze drie jij het lekkerste vindt. Laat je het ons weten onder de comments onder dit artikel? Vinden we gezellig :-).

4 reacties

karo -

zou hier cafeïne inzitten?

Chantal -

Eigenlijk lust ik helemaal geen koffie, maar ben mezelf toch maar eens aan het testen, kijken of ik toch wat meer richting de koffie kan gaan. En die verwenkoffies gaan nog net. Vooral de caramel, hmmm. Al vraag ik me af of het überhaupt nog op koffie lijkt, haha.

Rikie -

Ben zelf een drinker van zwarte filterkoffie, maar omdat een vriendin van mij ook altijd zwarte koffie drinkt en zij helemaal lyrisch is over latte caramel heb ik het toch maar eens geprobeerd. Resultaat: voor een genietmoment neem ik nu ook latte caramel!

Melanie Greeuw -

Ik ben een absolute koffie liefhebber en nog meer van karamel

Reageer ook