fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin overweegt om een ronde tafel in de woonkamer te nemen

Wij wonen nu elf jaar in ons huis en ik weet zeker dat als er mensen zijn die tien jaar niet meer langs zijn geweest, de inrichting ervan gewoon nog herkennen. Ik ben niet zo van het verandermanagement. Als de bank is doorgezakt, dan komt er een nieuwe. Het is geen zuinigheid, het is dat ik het gedoe vind. Terwijl ik kan enorm genieten van een strak ingericht huis bij anderen.

Wij hebben geen huis dat zo in een tijdschrift kan. Ik zou het wel willen. Mijn vriendin Bianca zei vorige week: “Ik heb mijn huis lekker herfstig gemaakt.” Ik begreep haar niet. Strooi je dan bladeren op de vloer? Rijg je kastanjes in een slinger en hang je die op? Nee, je huis seizoensklaar maken betekent: andere planten, andere kussens op de bank en een seizoenspassend schilderij aan de muur. Ik vond dat eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld klinken. Dat moest ik toch ook kunnen?

Bruine leren bank

Ik speurde op internet en verloor mezelf in de meest leuke sites. Deed ontelbare ideeën op en werd er echt vrolijk van. Had zin om de woonkamer onder handen te nemen. Jarenlang was mijn meubilair kleuterproof geweest omdat Bob en Tom nog wel eens knoeiden en een beker chocomelk op een witte bank een drama is, maar op een donkerbruine leren bank geen enkel probleem. Inmiddels hebben de jongens een redelijk vaste hand, dus ik kan het wagen.

Lekkere stoeltje

Op mijn zoektocht naar hippe interieurs, stuitte ik ook op fauteuils. Ik was zwanger van Bob toen we het stoeltje dat we nu hebben, kochten. Dagelijks wordt ruzie gemaakt wie erin mag zitten. Het is zo’n fijne stoel. Je gaat er niet in zitten, maar trekt ‘m aan. Je wordt één met de stoel. Hij staat voor de verwarming onder het raam. Het meubelstuk slijt. Het leer op de armleuningen dat is gescheurd, heb ik provisorisch geplakt met tape. Ik denk dat menig huisstylist aan het zuurstof moet bij het zien van zoveel stoelleed. Deze stoel de deur uitdoen, betekent onrust in het gezin. Ik denk er nog even over na.

Ronde eettafel

Heel blij word ik van de tafels die op mijn laptop zie verschijnen. Ik zie ronde eikenhouten tafels die niet zouden misstaan in onze woonkamer. Rond. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht. Mijn ouders hadden vroeger ook cirkelvormige tafel herinner ik me opeens. Neemt veel minder ruimte in dan een rechte tafel. Eten is gezelliger. Ik kijk naar onze grote rechte houten tafel. En bedenk hoe de woonkamer eruit ziet als die wordt vervangen door een ronde eettafel. Ik heb daar wel beeld bij. In het midden van de tafel een mooie bos bloemen in herfstkleuren. De kamer gaat door die tafel vast veel groter lijken.

Mijn handen jeuken. Ik snap vriendin Bianca. Ik ga mijn kamer ook lekker herfstig maken.

Verander jij je interieur regelmatig? Pak je dat dan groots aan? Hoe doe je dat? Vertel het ons in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook