fb
Damespraatjes Damespraatjes

Hoe kun je je woning groter laten lijken?

Heb jij een super leuk huis, maar mag het van jou allemaal wel wat groter lijken? Het is iets wat we van veel lezeressen horen! Verhuizen is niet altijd een optie, maar gelukkig zijn er ook oplossingen die wat meer binnen ons bereik liggen. Zo zijn er flink wat trucjes om je huis (zonder te hoeven verhuizen) veel groter te maken. Kijk je mee?

1. Goede verlichting

Een donker huis kan heel sfeervol zijn, maar helaas laat het je woning toch écht kleiner lijken. Houd de gordijnen dan ook zo veel mogelijk open en kies voor goede lampen door je hele huis. Zo lijkt je huis een stuk groter dan hij daadwerkelijk is.

Schermafbeelding 2017-03-30 om 15.22.48

2. Hang spiegels op

Kleine ruimtes kan je groter laten lijken door met spiegels te werken. Je kunt kiezen voor een aantal kleine spiegels, maar één of twee grote doen het ook heel goed. Net wat jij mooi vindt! Hoe dan ook, je huis lijkt gegroeid nadat ze hangen. 

musthaves 4

3. Ga voor één stijl

Ben jij ook zo iemand die alles koopt wat ze leuk vindt, maar er thuis achterkomt dat het niet bij de rest van het interieur past? Door voor één stijl te kiezen creëer je rust en en heel veel ruimte. Een stijl die zich hier perfect voor leent is een Scandinavische woonstijl. Geen poespas, veel wit en heerlijk leefbaar.

musthaves 1

4. Transparante meubels

Een hele goede manier om snel wat ruimte te creëren is door het gebruik van transparante meubels, bijvoorbeeld van glas of doorzichtig plastic. Fijne bijkomstigheid: het is ook nog eens helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan een glazen salontafel of doorzichtige eetkamerstoeltjes.

musthaves 2

5. Trek je tuin/balkon bij je huis

Heb je een tuin of balkon? Maak hier gebruik van! Ook al kan je er niet het hele jaar lekker zitten, je kunt je tuin heel goed als verlengstuk van je woonkamer of keuken gebruiken. Houd de tuin daarom altijd netjes, zet er mooie tuinmeubels neer en verlicht hem goed. Ook zo lijkt je woning flink groter.

buitenmeubels

Deze meubels met korting 

Ben jij ook verliefd geworden op de meubels uit dit artikel? Alle voorbeelden op de foto’s die je hier ziet, zijn afkomstig van Musthaves.nl. Bij Musthaves hebben ze mooie design meubels, in elke woonstijl. Wij mogen een fijne kortingscode van 7,5 procent aanbieden, zo is het nog aantrekkelijker om deze tips daadwerkelijk door te voeren in je huis.

Kortingscode Musthaves.nl:
praatjes

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook