fb
Damespraatjes Damespraatjes

Karin maakt een fotoboek van haar reis naar Amerika

fotoboek

O, moet je deze kijken. Nee, deze dan, die is echt mooi. Mijn telefoon barst uit elkaar van de vakantiefoto’s. Want dit jaar heb ik, samen met mijn mannen, de reis van mijn leven gemaakt: ik ben naar Amerika geweest. Hoe cool zou het zijn als ik dit jaar echt, echt een fotoboek van onze trip maak?

Amerika! Ik was eerder al in Alaska maar dat komt omdat mijn beste vriendin vijftien jaar geleden besloot daarnaar toe te emigreren. Ik opperde nog dat Portugal ook best heel leuk was, maar mijn bestie was onverbiddelijk. Ik bezocht haar en toen ik thuis kwam na de tweede keer beloofde ik mijn jongens dat de volgende keer dat ik ging, ze mee mochten. Een fotoboek, ik moet een fotoboek van al mijn kiekjes maken. Zo nu en dan laat ik de leukste foto’s die ik maak uitprinten, maar het merendeel staat op mijn telefoon. En als ik iemand iets wil laten zien, moet dat altijd vanaf mijn mobiel. Dat zijn talloze plaatjes want fotograferen is een grote hobby van me. Ik kan niet normaal meer om me heen kijken, ik zie alles in een fotoframe.

Die moet in het fotoboek!

Tijdens onze roadtrip heb ik me suf gefotografeerd. Amerika is een land van uitersten en ik moet dat allemaal vastleggen. Zou zonde zijn als ik dat niet zou doen. Dus schreeuwde ik regelmatig ‘Stop!’ en werd de enorm grote Amerikaanse huurauto stilgezet zodat ik de Ford uit kon springen. Wat ik altijd wel doe is vast de beste foto uitkiezen. Mislukkingen delete ik gelijk van mijn telefoon. Drie weken lang toerden we door Amerika en maakten zo veel avonturen mee en voor mij de uitdaging die te vatten in beeld. Ik heb een top vijf van de foto’s gemaakt die beslist in een fotoboek terecht moeten komen.

Wat? Een bommelding?

De eerste was onderweg naar Anchorage. Het vliegtuig maakte een noodlanding zogenaamd omdat er een technisch probleem was. Al snel werd duidelijk dat het niets te maken had met een technisch probleem, maar dat een van de passagiers met lippenstift ‘bomb’ op de spiegel in de wc had gekalkt. Gevolg: allemaal het vliegtuig uit en handbagage op een rij buiten zetten. Mannen naar rechts, vrouwen aan de andere kant links en daar werd iedereen gefouilleerd. Vanuit de linkerrij zag ik hoe mijn mannen werden gefouilleerd. Bizar! Daarna uren in een hangar en vliegveld en tenslotte werden we naar een hotel gebracht. Een waar avontuur en twee dagen van de vakantie foetsie. Vergeten we nooit meer.

fotoboek Karin

Plonsen in Alaska

Na een vermoeiende reis, landden we uiteindelijk in Anchorage, Alaska. Daar sluit ik mijn bestie in mijn armen. We kletsen eindeloos bij, maken prachtige tochten door het indrukwekkende landschap en bezoeken een natuurpark waar beren rondbanjeren, een stekelvarken het publiek vermaakt en coyoten als hertjes langs het hek dribbelen. En: alles vanuit de auto, want aan wandelen hebben Amerikanen een hekel. Hilarisch! Dus als tegenhanger en voor de de broodnodige beweging wordt ook regelmatig een duik genomen. Gewoon plonsen in een meer terwijl je wordt omringd door bergen. Magisch!

Gekte in Las Vegas

Van Alaska naar Las Vegas dat is een verschil tussen dag en nacht. Van de rustig natuur, de uitgestrekte vlakte naar een stad midden in de woestijn. Waar 24/7 lichtjes branden en het nooit stil is. Een kennis gaf me de tip naar Fremont te gaan, een van de oudste straten van Las Vegas. Check! We aten bij Heart Attack Grill, doolden door de talloze winkeltjes en vermaakten ons kostelijk aan de vele acts die er worden opgevoerd. Twee dagen Las Vegas is meer dan genoeg; langer blijven betekent dat je zwaar overprikkeld en doodmoe verder moet reizen. Maar: je moet het gezien hebben. En voor wie het wil weten: nee, we hebben onze reis niet terugverdiend met het wagen van een gokje…

LA here we come!

Mijn oudste is eruit: hij wil gaan studeren in LA. Vanaf het moment dat we LA binnenrijden heeft hij een klik met deze fantastische stad. Het Hollywood-sign, Beverly Hills maar vooral Venice Beach en Santa Monica-boulevard. Relaxte rolschaatsers op de baan, jongens en meiden die met hun skateplank duizelingwekkende trucs uithalen, hippies die nog maar weer eens een joint opsteken en de wuivende palmbomen maken LA inderdaad een heerlijke stad.

Going to San Francisco

De verrassing van de vakantie was toch wel San Francisco. Wat mijn oudste met LA had, had ik met SF. Wat een fijne stad is dat. Ontbijten deden we bij Mario’s en ik had het gevoel dat ik een Amsterdamse kroeg was beland. Twee stamgasten kletsend aan de bar, een joviale bardame en heerlijk eten. Pier 39 is een feestje om naar toe te gaan al was het alleen maar om de in de zon badende zeehonden gade te slaan. Drie dagen vermaakten we ons in San Francisco en keken onze ogen uit.

Death Valley

En dan heb ik het niet gehad over de alles verzengende hitte in Death Valley, uren rijden over de typische Amerikaanse highways, de torenhoge sequoia-bomen, de vette auto’s waarin Amerikanen rijden en het typische Amerikaanse ontbijt bij Mel’s waar filmregisseur George Lucas American Graffiti deels opnam. De foto’s van dit en veel meer belanden allemaal in mijn fotoboek. Ik dacht dat het een enorme klus zou zijn, maar nee, eigenlijk had ik het zo voor elkaar. Kan ik ook eindelijk foto’s van mijn telefoon verwijderen….

Heb jij net als Karin ook zo’n geweldige zomervakantie gehad en wil je daar een fotoboek van maken? Welke foto’s mogen er volgens jou dan niet ontbreken? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook