fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kapper onthult drie stijltang geheimen waardoor je sneller en beter je haar stijlt!

Weet ik niet wat ik met mijn haar aanmoet? Dan jas ik er vaak een stijltang doorheen. Het ziet er dan meteen verzorgd en gepolijst uit en dat is fijn. Wel loop ik er tegenaan dat het vaak lang duurt… Blijkbaar maak ik drie cruciale fouten en kan het heel veel sneller. YouTube-kapper Brad Mondo onthult drie stijltang geheimen, waardoor je sneller en beter je haar stijlt!

1. Werk met kleine plukjes haar

Als ik weinig tijd heb voor het stijlen van mijn haar, heb ik de neiging grotere plukken in één keer te stijlen. Niet doen, zegt Brad Mondo. “Neem plukjes van iets meer dan drie centimeter breed en één centimeter dik” zegt Brad. Dit geeft het mooiste resultaat en zorgt er uiteindelijk voor dat het sneller gaat.

2. Ga de stijltang voor met een kam

Voordat ik mijn haar stijl, borstel ik het altijd goed uit. Maar een pluk ook tijdens het stijlen uit de klitten houden? Dat deed ik niet. Brad: “Wanneer je je haar stijlt en er zitten nog (kleine) klitten in, dan stijl je deze klitten vast in het haar. Gebruik daarom altijd een kam tijdens het stijlen. Zet de stijltang in bij de haaraanzet en gebruik je kam om voor de stijltang uit het haar klit-vrij te houden.”

3. Glijd de stijltang heel langzaam naar beneden

Sneller, sneller, snelst! Dat is hoe ik de stijltang door mijn haar heentrek. Omdat ik het zo snel doe, heeft de stijltang niet goed zijn werk op de pluk kunnen doen. Hierdoor moet het dus opnieuw en ben ik eigenlijk meer tijd kwijt… “Glijd heel laaaaangzaam met de stijltang over de pluk haar naar beneden. Hoe langzamer je gaat, hoe mooier het resultaat. Dit is niet een ‘wie er het eerst finisht wint de race’. Dit is een ‘wie er het laatst finisht wint de race’.

Samengevat

Door kleinere plukken haar, langzamer te stijlen, ben je sneller klaar. Het lijkt een beetje de omgekeerde wereld, maar het werkt echt! Tegenwoordig stijl ik mijn haar altijd zo en ik ben zeker tien minuten eerder klaar in vergelijking met mijn oude methode.

Meer tips van Brad Mondo

Brad Mondo is mijn favoriete kapper op YouTube! Hij heeft een super leuke persoonlijkheid, is positief en geeft erg goede tips. In de video over de stijltang geeft hij niet alleen de bovenstaande tips, maar laat hij ook zien wat je nog meer met je stijltang kunt doen. Zeker de moeite waard 🙂

Hoe stijl jij momenteel je haar? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Eliza -

Halo!
Voor wie informatie over hot brush, fohns en stijltangen zoekt, hier vind je interesante artikels erover: https://clubghd.com/nl/

Reageer ook