fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan water in een flesje echt niet over de datum raken?

Alhoewel steeds meer mensen uit mijn omgeving uit glazen flessen of bidons water drinken, ik blijf toch uit plastic waterflesjes drinken. Ze hebben gelijk, het is duurzamer om zoveel mogelijk plastic te vermijden. Maar ik heb iets met die plastic flesjes! Ik gebruik ze ook heel lang, soms duurt het wel weken voordat ik ze weggooi en aan sommige flesjes raak ik echt gehecht. Zo was ik een tijdje geleden in Australie en op de terugweg kreeg ik een klein flesje water in het vliegtuig, waar ik maar geen afstand van kan doen.

Houdbaarheidsdatum verstreken: wat nu?

Natuurlijk kan ik dat flesje niet oneindig lang gebruiken en zal ik het een keer weg moeten gooien en weer een nieuwe gaan uitzoeken. Nu had ik laatst een waterflesje dat over de datum was. Ik vroeg me af of ik dat water nog wel zou kunnen drinken. Het is goed afgesloten en het lijkt me dat er niets in water zit dat in zo’n afgesloten flesje kan bederven. Maar ja, waarom staat er dan wel een datum op het flesje.

Wil dit flesje nooit meer kwijt! Kan er maar geen afscheid van nemen!

Wil dit flesje nooit meer kwijt! Kan er maar geen afscheid van nemen!

Lees ook: Hoe vaak kun je je waterflesje eigenlijk opnieuw gebruiken?

Wettelijke verplichting voor voedsel

Het antwoord vond ik op de website voor kinderen Zozitdat.nl. Daar wordt aangegeven dat water niet over de datum kan raken. Als het maar in een afgesloten fles zit blijven geur, smaak en kleur hetzelfde. De datum staat alleen maar op het flesje omdat dat voor eten en drinken een wettelijke verplichting is. Als het over de datum is kun je het nog gewoon drinken.

Drink jij ook nog steeds uit flesjes?

Of heb je de stap al gemaakt naar duurzamer water drinken? Ik neem me steeds voor om op zoek te gaan naar een glazen waterfles die ik met kraanwater kan vullen. Maar zwicht vaak toch weer voor een leuk waterflesje. Die ik dan wel weer lang gebruik. Dat wel!

We zijn heel benieuwd hoe jullie dat doen. Drinken jullie water uit een glas, plastic flesje, bidon, glazen fles? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel! Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Sanne -

Fout, er staat een vervaldatum op de flesjes omdat het plastic flesje vanaf dan begint met afbreken in het water wat ervoor zorgt dat het water NIET drinkbaar is!

Reageer ook