fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan jouw man wel een nieuwe look gebruiken? Verras hem met een make-over voor Valentijnsdag!

Gescheurde broeken, te kleine t-shirts en afgetrapte schoenen: ik hoor van heel wat vriendinnen dat ze alles behalve blij zijn met de kledingstijl van hun partner. Waar de mannen vroeger hun best nog wel deden, lijkt het jaar na jaar minder te worden. Ook de lockdown en het vele thuiswerken hebben zijn kleding weinig goeds gedaan; hij hoeft immers toch nauwelijks nog de deur uit. Tijd om hem een beetje te helpen! Want als hij zich weer fris en strak kleedt, is dat niet alleen leuk voor jou (hallo, sexy!), maar vooral ook voor hem. Verras jouw vent daarom met een make-over voor Valentijnsdag! 

Oeh la la…

Ik moet toegeven dat mijn eigen man zich meestal erg goed kleedt. De ene dag vind ik het leuker dan de andere, maar over het algemeen vind ik zijn gevoel voor stijl om door een ringetje te halen. Mijn favoriete look van hem? Een mooie blauwe jeans met daar bovenop een luxe slim fit overhemd. Klassieke schoen eronder, zijn mooiste horloge om en oeh la la… Daar word ik wel heel blij van!

Kracht van positieve feedback

Even terug naar jouw man… Als je dit artikel leest is de kans groot dat jij niet helemaal tevreden bent over zijn kledingstijl. Je kunt hem dit direct in zijn gezicht vertellen, maar de kans dat hij daar positief op reageert is nihil. Pak het subtieler aan en geef hem positieve feedback als hij iets draagt waar jij blij van wordt. Doet hij dit niet vaak meer? Pak er dan eens een oude foto bij, waarop hij iets heel leuks aanheeft. Zeg: “Dit vond ik je toch altijd zo goed staan! Heb je dit nog in de kast hangen?” Positieve feedback werkt altijd beter dan negatieve feedback!

Hij verdient het om goed voor zichzelf te zorgen

Een andere manier om jouw man weer in goede outfits te krijgen, is door simpelweg met hem te gaan shoppen. Ook hierbij is het belangrijk dat je aandacht hebt voor het positieve. Dus niet: die broek staat je echt niet. Maar: probeer deze broek eens, die staat je vast geweldig. Overlaad hem met complimenten en geef hem een goed gevoel! Een veelvoorkomende reden waarom mannen zich naar verloop van tijd minder gaan kleden, is omdat ze de aandacht er een beetje voor verliezen. Langzaam maar zeker verdwijnt hun gevoel voor verzorging meer en meer naar de achtergrond. Probeer hem te doen inzien dat hij het verdient om goed voor zichzelf te zorgen.

Romantisch avondje

Pak deze Valentijnsdag daarom met beide handen aan om hem eens even flink in de watten te leggen! We kunnen niet uiteten en ook een middagje winkelen zit er niet in, maar thuis is er veel mogelijk. Bestel een mooie outfit voor hem (uiteraard een waarvan jij weet dat hij het ook zal waarderen), bereid een mooi diner voor en stuur de kids een nachtje naar opa en oma. Zet zijn favoriete luxe douchegel in de douche klaar en leg zijn mooiste boxershort stiekem bovenop de stapel (haha!). Ik weet zeker dat de romantiek zege zal vieren deze avond!

Collectie op niveau

Wij vinden de stijlvolle overhemden van Gentile Bellini (alle overhemden die je in dit artikel ziet, zijn van hen) altijd een hele mooie keuze! Dit merk heeft helemaal begrepen hoe ze overhemden maken waar mannen graag in gezien worden en waar vrouwen óók een lach van op hun gezicht krijgen. De collectie is compleet met zakelijke overhemden, casual overhemden, premium overhemden, print overhemden en Italiaanse overhemden. Van chique en ingetogen tot stoer en uitgesproken: er zit zeker iets tussen wat hij graag aantrekt. De stoffen zijn van hoog niveau en de ontwerpen helemaal van deze tijd. Hier kan hij zeker mee voor de dag komen!

Hoe ga jij hiermee om?

Merk je dat jouw man ook een beetje het spoor bijster is als het om kleding gaat? We zijn heel benieuwd hoe jij hem weer op het rechte pad krijgt 😉 Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Kirsten -

Mijn vriend vind dat hij kleding zat heeft, maar alles in de kast heeft of geen kleur meer. Of is enorm van model veranderd, of gewoon zo oud dat het écht niet meer kan. Heb geprobeerd samen te gaan shoppen. Maar alles dat ik uitkies is niet mooi, meneer weigert het te passen. En zoals ik al zei roept steeds : ik heb kleding zat schat. Dus de enige manier is kleding kopen en kado doen. In de hoop dat als het in de kast ligt het ook gedragen wordt.

Reageer ook