fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan jij wel wat meer privacy en opbergruimte in je tuin gebruiken?

Ik weet, een klagend mens is niet charmant… Maar ik ga het toch even lekker doen 😉 Het is de afgelopen dagen heerlijk weer geweest en het veel mensen kunnen niet wachten tot de lente losbarst. Ook ik heb de afgelopen dagen veel in de zon gezeten en kijk enorm uit naar het voorjaar. Ik zit dan ook nog eens middenin mijn zwangerschapsverlof en kan dus uitgebreid van de zon genieten. Helaas is dat in onze Amsterdamse stadstuin wat minder plezierig.

Fietsen en bierkratten in de tuin

Ben jij een Amsterdammer en lees je dit? Dan zal je ongetwijfeld denken: zeur niet zo mens, je hebt tenminste een tuin. En ja, dat klopt. Slechts een handjevol mensen in Amsterdam heeft een tuin en dat wij er over een beschikken is dus pure luxe. Toch is het voor ons lastig om er écht van te genieten, vooral doordat alle buren recht je tuin inkijken en je dus helemaal geen privacy hebt. Als klap op de vuurpijl, komt er ook nog eens bij dat wij vaak veel spullen in de tuin hebben staan. Binnen hebben we hier geen ruimte voor en daarom staan bijvoorbeeld onze racefietsen en bierkratten altijd in de tuin. Niet zo’n mooi gezicht.

De perfecte oplossing

Ik kwam een hele mooie oplossing tegen die zowel het privacy- als het opbergprobleem in één keer aanpakt; een blokhut met lessenaarsdak. Dit is een houten huisje (een blokhut) met een handige overkapping (lessenaarsdak) eraan vast. Een multifunctioneel ding voor in de tuin.

dwf-blokhut-met-overkapping-lessenaar-dak-400-x-35

Veel mogelijkheden

Een blokhut met lessenaarsdak kan je op veel verschillende manieren gebruiken. Zo kan je het blokhut gedeelte gebruiken om spullen in op te slaan en maak je onder de overkapping een gezellig overdekt terras. Maar je zou onder de overkapping ook een overdekte fietsenstalling kunnen maken en de blokhut gebruiken als chillruimte voor de kinderen. Net waar jullie behoefte ligt!

Iets voor jou? 

Ik vind het in ieder geval een hele slimme en mooie oplossing op heel wat problemen. Zo een blokhut met lessenaarsdak iets voor jou zijn? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook