fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan je je tanden witter krijgen zonder ze te bleken?

witte tanden zonder bleken

Bijna tien jaar geleden woonde ik een jaar in Amerika. Wat mij daar altijd enorm opviel, waren de prachtig witte tanden van de Amerikanen. Poetsen ze hun tanden daar op een speciale manier of is het aanleg? Absoluut niet! Wel is het zo dat het bleken van tanden daar vaker wordt gedaan en dit zie je terug in het straatbeeld.

Hoewel ik stralend witte tanden heel mooi vind, heb ik mijn tanden nog nooit laten bleken. Wist je dat er heel veel manieren zijn om je tanden stralend wit te krijgen, zonder dat je daarvoor een bleekbehandeling hoeft te ondergaan? Dit zijn mijn tips!

1. Goed poetsen!

Je tanden goed poetsen doe je natuurlijk om gaatjes te voorkomen, maar ook zeker om je tanden fris en mooi te houden. Hoewel de kleur van je gebit deels genetisch is bepaald, kan je door een goede mondhygiëne echt zorgen dat ze zo wit mogelijk blijven. Tweemaal daags twee minuten poetsen dus! Benieuwd wat er gebeurt als je 20 jaar je tanden niet poetst? Wij schreven er een artikel over!

2. Minderen met koffie, thee en wijn

Koffie, thee en wijn zijn lekker, maar kunnen een vieze aanslag op je tanden achterlaten. Door deze dranken niet (of minder) te drinken, zorg je ervoor dat het verkleuren tot een minimum beperkt wordt. Drink je toch een van deze drankjes? Drink er dan altijd een glas water bij!

3. Beperk je suikerinname

Suiker is heerlijk, maar voor je gezondheid en je gebit is het niet je beste vriend. Te veel suiker vergroot de kans op gaatjes en dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen! Toch snoepen? Eet je snoep dan in één keer op. Door verdeeld over de dag snoep te eten, stel je ook je tanden hier steeds weer aan bloot. Alles zo snel mogelijk opeten dus 😉

4. Laat je gebit professioneel reinigen

Wist je dat je gaatjes en andere gebitsklachten kunt helpen voorkomen door twee keer per jaar de mondhygiënist of preventie assistent te bezoeken?  “De preventie assistent maakt je gebit professioneel schoon en polijst ook direct je tanden. Alleen dit kan al een enorme verbetering voor de uitstraling van je gebit zijn!” aldus tandarts-implantoloog Ward Lange van Tandartspraktijk Emmeloord

Toch bleken? Bezoek de tandarts!

Werken al deze trucjes niet of niet voldoende? Maak dan een afspraak met je tandarts. Hij of zij kan je adviseren over een mogelijke bleekbehandeling. Wat je beter niet kunt doen? Thuis aan de slag gaan met bleekmiddeltjes van het internet. Deze producten kunnen erg agressief zijn en je tanden aantasten. De tandarts zal altijd eerst kijken naar de conditie van je tanden alvorens hij/zij overgaat tot een behandeling. Wel zo veilig!

Heb jij ooit je tanden laten bleken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook