fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kan je een parasol ook in de winter buiten laten staan?

Deze zomer hebben wij een prachtige parasol gekocht. Je kunt je wel voorstellen dat wij hier met de mooie dagen veel plezier van hebben gehad. Nu het buiten koud en nat is, gebruiken we hem niet. Ik mis het zonnetje wel hoor! Maar wat doe je met je parasol, gedurende de wintermaanden?

Parasolhoezen

Een parasol kan je natuurlijk binnenzetten, tijdens de maanden dat je hem niet gebruikt. Maar wat nou als je geen ruimte hebt om de parasol op te bergen? Of dat je hem liever laat staan, omdat je hem ook in de winter af en toe nog gebruikt? Dan kan je hem afdekken met een speciale parasolhoes.

Verleng de levensduur van je parasol

Parasolhoezen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Of je nou een ronde, vierkante, rechthoekige, grote of kleine parasol hebt: voor jouw parasol is er een beschermhoes. De beschermhoes beschermt de parasol tegen vocht, vogelpoep, groene aanslag, sneeuw, zonlicht en wind. Door het juiste gebruik van de hoes, kan je de levensduur van jouw parasol met jaren verlengen!

Hoe gebruik je een parasolhoes?

1. Kies voor een hoes die goed past

Als de hoes de parasol niet goed afsluit, kunnen er alsnog vocht en ongedierte de parasol inkomen. Door voor een hoes te kiezen die goed past, kan je dit helpen voorkomen.

2. Laat de parasol eerst drogen

Schuif nooit een hoes over een natte parasol. Hierdoor kan je last krijgen van schimmelvorming en beschadigingen aan de parasol.

3. Plaats de parasol op een beschutte plek

Door de parasol (in de hoes) op een beschutte plek in de tuin te plaatsen, zorg je ervoor dat hij zo min mogelijk te verduren krijgt. Ook dit is goed voor de levensduur van de parasol!

Iets voor jou?

Is zo’n parasolhoes iets voor jou? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook