fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kamperen in de regio Utrecht

De mooie regio Utrecht biedt een geweldige omgeving voor een ontspannen kampeervakantie. Het gebied is centraal gelegen in het land en je hebt er eigenlijk alles om heerlijk buiten te kunnen genieten. Je vindt er uitgestrekte bossen, meren, recreatiegebieden en pittoreske dorpjes. Bovendien heb je er een ruime keuze uit diverse campings. Het aanbod varieert van grote familiecampings met veel vertier tot knusse mini-campings op een boerenerf.

Sportief en gezond op de fiets de regio verkennen
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is ideaal om op de fiets te ontdekken. Er zijn schitterende fietsroutes uitgezet langs de mooiste plekjes. Een bezoekje aan het bijzondere huis Doorn of kasteel Amerongen mag je dan zeker niet overslaan. Ga je op pad met de fiets, zorg dan dat je gemakkelijk zittende outdoor kleding draagt.

Kamperen bij het water
Echte watersportliefhebbers kunnen hun tent het best opslaan in de buurt van de Vinkeveense of Loosdrechtse Plassen. Hier kun je heerlijk roeien, zeilen, zwemmen, kanoën of waterskiën. Lekker genieten van een picknick aan de waterkant behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Kamperen in de regio Utrecht is helemaal geen gek idee!

Beestjes kijken of lekker zwemmen
Een dagje naar een dierenpark of een kinderboerderij is altijd leuk en ook nog leerzaam voor de kinderen. Wat te denken van een spetterende zwempartij in een openlucht zwembad met spectaculaire glijbanen? Echt spannend wordt het als je de uitdaging van een hoogteparcours aan gaat. De hindernissen met klimnetten en touwladders zijn niet voor watjes. Spreekt jou dit aan? Ga dan de regio verkennen in de buurt van Amersfoort.

Slenteren over de grachten
Lekker buiten bezig zijn kan zelfs in de historische stad Utrecht. Maak een stadswandeltocht over de eeuwenoude grachten met hun werven en kelders en geniet van de bijzondere architectuur. Of ga even shoppen in de boektieks en winkels in de binnenstad. Ter afsluiting een verfrissend drankje op een van de vele terrassen en dan weer terug naar de rust van de camping.

Voor de nieuwste trends in outdoor kleding kijk hier

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook