fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kalkvlekken op glazen douchewand? Zo verwijder je ze!

Ik ben gek op mooie glazen douchecabines! Het ziet er super chique uit en geeft een ruimtelijk gevoel aan je badkamer. Maar, ik loop wel altijd tegen één probleem aan: er komen snel kalkvlekken op de glazen douchewand. En dat is dan meteen weer een stuk minder chique! Is het jou ook weleens opgevallen dat het vaak lastig te verwijderen is? Dat lukt niet zomaar met een beetje allesreiniger en water… Ik ging op zoek naar een nieuwe techniek en kwam deze methode tegen. Hoe werkt ‘ie?

Nodig

Fles citroensap
Pasta van 3 delen baking soda en 1 deel azijn
Mix van half azijn en half water
Schuurspons
Ramentrekker

Hoe werkt het?

In het onderstaande filmpje leggen ze precies uit hoe je de douchecabine weer als nieuw krijgt. Ook kan je nogmaals zien wat de ingrediënten precies zijn.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Annemieke van der Heijden :-) -

Veel te ingewikkeld joh, ik gebruik de kalkreiniger van XG2, zowel voor wasbak / douchebak en de glazen wand. Inspuiten, met een sponsje inwrijven, even in laten trekken en naspoelen. Voila, werkt top!

Will -

Na het douchen, spoelen wij de wanden schoon met heet water en drogen het dan met een droge handdoek.
Ik hoef de wanden nooit te ontkalken. En met de tegeltjes net zo.
Het is eigenlijk heel simpel, het kost je alleen wat tijd.

Brenda -

Ik voorkom liever die kalkdruppels op mijn glazen douchewand of tegelmuren. De laatste persoon die doucht. Spoelt alles met koud water af. En gaat met een trekkertje langs de wanden en droogt de kraan met een droge handdoek. Dit alles kost die gene 1,5 minuut en hoeft niet te boenen.

Reageer ook