fb
Damespraatjes Damespraatjes

Winnaars bioscoopkaartjes en boek De Ontsnapping

Als gekaderd mens gedij ik het beste bij regelmaat. Ik doe graag terugkerende activiteiten op steeds dezelfde tijd. Zo sta ik ’s ochtends om kwart voor zes op. Niet alleen op doordeweekse dagen, ook in het weekend. Waarom in hemelsnaam om kwart voor zes? Nou, omdat ik het nogal druk heb ’s ochtends. Broodtrommels vullen, fruitbakjes voorzien van verantwoord fruit, ontbijt maken, kinderen aankleden, rugzakken vullen, mezelf aankleden. Voor al deze handelingen heb ik wat tijd nodig.

Soms dan vliegen die terugkerende activiteiten me aan. Hoe zinloos kan het zijn? De was. Stofzuigen. Spullen zoeken voor de leden van het gezin. Agenda bijhouden. Leuk doen. Leuk zijn. Sporten. Soms is dat alles zo verschrikkelijk vermoeiend. Dan denk ik terug aan de tijd dat ik nog een happy single was. Begrijp me niet verkeerd; ik ben gelukkig met De Man en de kinderen, maar dat alleen zijn had ook zo z’n voordelen. Het kostte in elk geval allemaal een stuk minder tijd. Is dit alles? zong Doe Maar lang geleden. En soms, heel soms, bekruipt mij dat gevoel, dat snel verdwijnt als mijn kleinste me aankijkt en zegt dat ik de liefst ben. De allerliefste.

De Ontsnapping-isa-hoes-C

Aan dit alles moest ik denken toen ik de ruwe versie van de film De Ontsnapping in december vorig jaar zag. Ik begreep hoofdpersoon Julia zo goed. Julia, gespeeld door Isa Hoes, heeft een leuke baan, woont in een lekker huis en heeft twee kinderen en man Paul. Maar toch, toch is ze de sleur meer dan zat en slikt ze antidepressiva om haar leven enigszins draaglijk te houden. Van haar leven had ze, toen ze jong, was een heel ander beeld. Ze fantaseerde over dat leven, samen met haar broertje Jimmy waarvan ze twintig jaar geleden afscheid nam. Als ze de zoveelste knetterende ruzie met Paul heeft, besluit Julia haar leven een heel andere wending te geven. Ze vertrekt. Ze rijdt naar de Algarve. Daar sluit ze nieuwe vriendschappen, laat het een en ander aan zichzelf verbouwen en ontmoet daar Romeo. Een uiterst spannende man. Een heel spannende man. Deze mysterieuze, en vooral prachtige, gigolo brengt Julia dichtbij haar verleden.

Hoe De Ontsnapping eindigt, vertel ik natuurlijk niet. Mijn filmmaatje en ik waren ontroerd, dat wel. En wat een humor zit er in deze film die geregisseerd is door Ineke Houtman. Er wordt weergaloos gespeeld.

Ik kan me voorstellen dat Heleen van Royen, die het boek De Ontsnapping schreef waarop de film is gebaseerd, trots is. Als je boek zo verfilmd wordt, dan wil je dat wel van de daken schreeuwen. En tot mijn grote vreugde doet Heleen dat ook. Want iedereen moet deze film zien. Vind ik.

De Ontsnapping

Regisseur: Ineke Houtman (Polleke, Toen was geluk heel gewoon: de film)

Cast: Isa Hoes (All Stars, Chez Nous, ‘Celblok H’) Edwin Jonker (musicals: Sister Act, Dreamgirls) Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Schemer, Boy 7) Kees Boot (Pijnstillers, ‘Overspel’) Abbey Hoes (Nena) Ook met Rik Mayall (‘The Young Ones’), Ellen Schoeters, Diana Dobbelman en Tom Jansen (‘Penoza’)

Winactie

Damespraatjes mag 3 pakketjes weggeven van De Ontsnapping met daarin:

  • 2 filmkaartjes
  • de filmeditie van het boek De Ontsnapping van Heleen van Royen

De winnaars zijn:

  • Joke van Groeningen
  • Annet van den Berg
  • Elise Rutten

Van harte gefeliciteerd. De kaartjes en de boeken worden door de filmmaatschappij naar jullie toegestuurd. Veel plezier alvast!

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

8 reacties

Paul vW -

Ik zou veel mannen willen adviseren eens in de leer te gaan bij een Gigolo, zodat ze voortaan zelf de behoeften van hun vrouw kunnen bevredigen.

roos -

Zou zelf wel eens willen ontsnappen, misschien kan ik er veel van leren!

Ester -

Wil niet graag ontsnappen aan 2 filmkaartjes voor de Ontsnapping.

kim -

moeder dochter night!!!!!

jacqueline -

Lijkt me een geweldig film leuke actie wederom Damespraatjes!

Daphne -

Super leuke actie echt zo cool!

Anita -

Lijkt me geweldige film, boek ook gelezen! Doe ook graag mee aan deze actie!

Mieke -

Super gave atie.
Hoorde Isa Hoes vorige week op TV over deze film en het sprak me meteen aan.
Heftig….ontroerend…en heel benieuwd hoe het afloopt.
Doe dus heel graag mee met deze actie 😉
Zal het op FB delen 😉

Reageer ook