fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka ziet Disney On Ice Presents Magical Ice Festival

“Gaan jullie naar Disney Parijs?! Wat enorm leuk!”, vindt mijn moeder. Disney Parijs? Ik weet nergens van. “Dat zei je kleinste tegen me”, legt mijn moeder uit. Oh! Nou snap ik het. “Nee, we gaan niet naar Disney Parijs, maar naar Disney on Ice.” Ook dat vindt mijn moeder leuk.

Het is bijna een traditie; in de kerstvakantie naar een sfeervolle show met het hele gezin. Reisden we vorig jaar af naar ’s-Hertogenbosch om een prachtige show met Disney-figuren te zien, dit jaar bleven we wat dichter bij huis en zagen de show Disney on Ice Presents Magical Ice Festival in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Disney on Ice 1

De hal waarin de show voor de allereerste keer wordt opgevoerd is sfeervol. Kerstbomen met fonkelende lampjes, vrolijke Disney- merchandise-verkopers en natuurlijk de ijsbaan waar het allemaal moet gebeuren. De figuren die de show aan elkaar praten zijn Mickey, Minnie, Donald Duck en Goofy. Tussen de verschillende verhalen kondigen zij, op hun geheel eigen vrolijke wijze aan, wat er komen gaat. De show start met Ariel, met de grappige krab, die Ariel smeekt om geen mens te worden. Prachtig is de zeeheks Ursula, die de mooie Ariel in ruil voor haar stem, mensenbenen geeft in plaats van haar zeemeermin-vin. Mijn mannen zitten op het puntje van hun stoel. “Wat kunnen ze goed schaatsen he? Er valt er geen een”, verbaast mijn oudste zich. Guppie het visje, vindt hij het leukste zo deelt hij vrolijk mee. Na Ariel komt paard Maximus op het ijs gegaloppeerd. Ah! Rapunzel, ook zo’n mooi sprookje. Mijn mannen worden wat onrustig. Ze kijken uit naar Frozen. “Dat komt toch nog wel he, mam?”, vraagt mijn oudste wat paniekerig. Ik knik. Maar eerst is het nog spannend bij Belle en het Beest. Met open mond kijkt mijn kleinste naar de show. Ik zie aan zijn koppie dat ie het spannend vindt als het beest, gewoon op schaatsen, de trap afstormt. En na dit sprookje, dat gelukkig ook prima afloopt, zit mijn oudste op het puntje van zijn stoel. “Nu komt het, mam. Ik heb de film op school gezien. En… je gaat niet meezingen”, waarschuwt hij mij. Ik grijns.

Disney on Ice

Het publiek van Disney on Ice Presents Magical Ice Festival zit op het puntje van de stoel en sluit sneeuwpop Olaf voorgoed in haar hart. Naast me zit een meisje dat erg haar best doet de aandacht van de olijke sneeuwpop te trekken. Tevergeefs. Het is een prachtig sprookje en het lijkt wel, als Elsa de boel bevriest, het echt fris in de hal wordt. Suggestie. “Laat het looooos, laat het gaaaaaan. Het roer moet om, ja dat moet”, zing ik, samen met driekwart van het publiek, uit volle borst mee. Mijn oudste stopt zijn vingers in zijn oren, De Man kijkt de andere kant op en mijn kleinste sluit zich er voor af.

Na twee uur en vijf minuten verlaten we de Jaarbeurshalen. Op naar de trein. Mijn mannen hebben rode wangen van de opwinding. Ze leggen hun hoofd tegen het raam en staren in het donker. “Het was gaaf he, mam?”. Ik knik. Het was gaaf. Heel gaaf.

Disney on Ice Presents Magical Ice Festival is nog tot en met vrijdag 26 december te zien in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Van zondag 28 december tot en met 31 december is de show te zien in Amsterdam Rai. Kaarten kunnen worden gereserveerd op www.disneyonice.nl

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook