fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka neemt een Dondersshot – winnaars fles Dondersshot zijn bekend

“Ik heb nou wat voor je…. Weet het zeker, je gaat het leuk vinden”, vertrouwt mijn hoofdredacteur mij toe. Ze maakt me nieuwsgierig. Uit de plastic tas die ze vasthoudt, haalt ze een fles. Knalroze. Ik kijk haar aan. Het is een likeurtje. Een heuse fles Dondersshot. Op het etiket prijkt Royke, de koning van de huispakken. Wat een baas. “Wil jij dat testen?” De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. Natuurlijk wil ik dat! 

Karin 1

Dinsdagavond zag ik het drankje al voorbij komen in zijn realitysoap. Roy had namelijk tijdens de Tilburgse kermis voor tien dagen een pand gehuurd dat hij in korte tijd omtoverde in een Donders Paleis. Liters Dondersshot werden de feesttent binnen gereden. Dat de opbrengst niet helemaal was wat Roy hoopte –zijn vader vertrouwde ons kijkers toe dat hij er geld bij had moeten leggen- lag vast niet aan het drankje.

Ik geef mijn hoofdredacteur een knipoog en spring op mijn fiets, fles Dondersshot onder mijn snelbinder. Het is tien uur ’s ochtends. Is het erg als ik het nu vast test? Of moet er perse een vijf in de klok zitten? Nee toch? Bovendien: dit is werk. Ik doe dit echt niet voor mijn lol, grijns ik. Eens even kijken. Hoe leuk is het als ik mijn Juichpak even aantrek als ik het drankje test? Om in de stemming te komen. Ik ren naar boven en hijs me in mijn Juichpakske. Zo. Ik pak een glas en ga aan de grote tafel zitten, fles pontificaal voor me, een groot glas met ijsklontjes vol Dondersshot. Ik ruik. Het ruikt naar zo’n maaltijdreep waar je superslank van wordt, met frambozen smaak.

Karin 2

Voorzichtig nip ik aan het glas. Ooooh! Dit is lekker! “Het smaakt naar aardbeien toetjes”, vindt Donders zelf. Ja. Ook. Het is mierzoet en je klokt het zo naar binnen. “Dondersshot is een cream likeur op basis van aardbei en room met een vleugje wodka”, legt fabrikant Flügel uit. Aha. Ik lees verder in het persbericht dat er 14,5 procent alcohol inzit. Inmiddels heb ik al een aardige bel achterover getikt. Ik doe de rits van mijn Juichpak-jasje een beetje open. Ik krijg het warm. Nou, nog een klein beetje en dan ga ik mijn boenders van school halen. Resoluut draai ik de dop op de fles. Nou is het klaar. Straks treffen ze mij laveloos aan. In een knaloranje Juichpak. Leg dat maar ’s uit.

’s Avonds als De Man uit zijn werk komt, maak ik een mooie variatie: cranberry juice, spa rood, beetje citroensap en een natuurlijk Dondersshot. Met bovenop een marshmallow. Zalig. Maar ook is het heerlijk om alleen maar Dondersshot on the rocks te drinken.

Roy Donders cocktail

Na het eten flans ik een ouderwets lekkere vlaflip in elkaar. Bij mijn kleinste mannen gaat er siroop doorheen, in mijn vlaflip en die van De Man mik ik een scheutje Dondersshot onderin. Niets mis mee.

Als ik naar bed ga, zak ik in een diepe onrustige slaap. Ik droom van harde krullen, Dondersshotjes en het WK van afgelopen zomer. Kan niet wachten tot het volgende feestje. Dan schotel ik mijn familie Dondersshot voor. En weigeren is geen optie.

Foto’s Karin: Bob

WINNEN!

Damespraatjes mag 3 keer een pakket weggeven met daarin een fles Dondershot, 2 glazen en 2 onderzetters. De winnaars zijn:

  • Jenny Defoe
  • Pamela Meerlo
  • Elles Smit

Van harte gefeliciteerd. Het pakket wordt binnenkort naar jullie toegestuurd.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl

2 reacties

jenny Defoe -

ik vond het drankje heel lekker en voor herhaling vatbaar
jammer dat het maar 1 flesje was haha

Niels -

Dan koop je toch meer flesjes!!

Reageer ook