fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest In mijn bloed van Milou van der Will

Ik kan er zo van genieten, een spannend boek in de herfst. Als de wind om het huis waait, de regen tegen de ramen klettert en ik diep verscholen op de bank met samengeknepen billen een thriller lees. Ik ben niet zo’n held. Toen de serie van Nicci French jaren terug uit kwam, lag ik nachten te lezen. Om maar niet onwetend in slaap te vallen. De spanning zette zich vast in heel mijn lijf. Mijn hoofd tolde van de slaap, maar ik moest weten hoe het afliep. Slapen was geen optie.

Het boek In mijn bloed, geschreven door Milou van der Will is ook zo’n boek. De hoofdpersoon is Benthe Berg. Een jonge misdaadjournaliste, getrouwd met Raoul en moeder van dochter Céline. Het gezin woont in Ringerdam, een hechte gemeenschap waar Benthe en Raoul buitenbeentjes zijn. Zo ongeveer verstoten wordt het gezin als Benthe schrijft over een pedofiel in het anders zo rustige dorp. Bedreigd wordt ze als ze de onderste steen boven wil halen als blijkt dat haar dochtertje ook is misbruikt door de pedofiel. De worsteling van Benthe die haar vak objectief wil uitoefenen, het nieuws wil brengen over pedofiel Rick V., maar daar zo veel moeite voor moet doen omdat ze er persoonlijk bij is betrokken, is voelbaar.

Benthe komt terecht in doodenge situaties: zo wordt ze bijvoorbeeld ’s avonds laat, als ze thuiskomt, ontvoerd. “Wat is dit? Voor me twee schoenen –nette schoenen- die doelgericht door het donkere groen stappen. Mijn handen in die van hem. Ja, het is een man. Waar gaan we naar toe? Wat is hij van plan? Ik krijs, ik gil en ik schreeuw, tot mijn keel er droog van wordt. Ineens stopt hij en draait zich om. Ik zie nog net zijn designschoen dichterbij komen en dan is alles weer zwart.”

Halverwege het verhaal vroeg ik mij koortsachtig af welke wending het zou gaan nemen. Wie de sleutelrol speelde. En dat was het moment dat ik het boek in stoomtreinvaart uitlas. Die dappere Benthe, die radeloze moeder vol woede gericht op de man die aan haar kleine meisje zat. Je gaat van haar houden.

Zelden was ik zo blij met een open eind. Het kan niet anders of deze Benthe Berg-thriller krijgt een vervolg. Ik kan niet wachten.

In mijn bloed, geschreven door Milou van der Wil, uitgegeven bij The House of Books.

ISBN 9789044344639, paperback 19,95.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook