fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka leest De wereld volgens Bob van James Bowen

Met een zucht sla ik het boek dicht. Ik vind het jammer dat het uit is. Het was aangenaam toeven bij James Bowen en zijn kat Bob. In korte tijd las ik maar liefst drie Bob-boeken; Kerstfeest met Bob, Bob de straatkat en tenslotte De wereld volgens Bob.

Het leven van de Londense straatmuzikant is er niet een die over rozen gaat. Om aan geld te komen maakt hij muziek en verkoopt hij de straatkrant Big Issue. Dat doet hij samen met zijn kat Bob, een rode kater. De twee leerden elkaar kennen in het flatgebouw van James, waar hij het beestje sterk vermagerd en verzwakt aantrof. Hij ontfermt zich over de kat en al snel zijn de twee onafscheidelijk.

Ze stelen de harten van mensen over de hele wereld en zelfs Paul McCartney, voormalig lid van The Beatles, maakt kennis met Bob. ‘Papa kijk eens’, zei een van de meisjes opgewonden. ‘O ja, die kat is geweldig’, zei een stem. Ik stond als genageld toen ik de beroemde stem herkende. ‘Dat kan niet’, mompelde ik. Maar hij was het echt: Paul McCartney. Wie had ooit kunnen denken dat een van de grootste popsterren aller tijden zich zou inlaten met een eenvoudige straatmuzikant?

James Bowen ontdekt dat Paul McCartney heel aardig is. Na enige aarzeling geeft hij de beroemde Brit een foldertje van de signeersessies die Bowen geeft, wordt aangekondigd. Tot zijn grote verbazing neemt McCartney het foldertje aan en zegt: ‘Ik zal er naar kijken. Succes en zet m op.’

De signeersessie van zijn eerste boek Bob de straat, ligt als een steen op zijn maag. Bowen is bang dat er geen mens op af komt, dat hij zielig achter een tafeltje in verder lege boekwinkel Waterstones zit. Hij twijfelt of zijn boek succesvol is. Wie is nou geïnteresseerd in zijn levensverhaal? Nou, heel veel mensen. Op de dag dat Bowen 33 jaar werd, zette hij zijn handtekening in talloze boeken. Mensen stonden in de rij voor een krabbel, cameraploegen vochten om het beste shot. Paul McCartney was helaas verhinderd.

Hoe kat Bob en de boeken die James Bowen samen met Garry Jenkins, en vele anderen, schreef veranderden, is een mooi verhaal. Zo’n verhaal dat je in een ruk uitleest en nog lang in je hoofd blijft hangen.

Kom maar op met deel vier, ik kan niet wachten James!

De Wereld volgens Bob is uitgegeven bij The House of Books. Het kost 14,95 en is verkrijgbaar bij onder meer BIJ BOL.COM BESTEL DIT BOEK BIJ BOL.COM

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De GooisePen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook