fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka laat een spandoek maken

Vorig jaar liepen mijn kleinste en grootste mee met de Hilversum City Run. Voor het eerst. De Man nam de trainingen voor zijn rekening. Wekelijks hees hij onze mannen in sportkleding, motiveerde ze en klopte ze op hun kleine schoudertjes. Hop naar buiten.

Na een aantal trainingen, toen bleek dat die mannen het lopen onder de knie hadden, nam De Man ze mee naar de sportwinkel. Dolblij kwamen ze eruit met onder hun arm een grote doos met daarin gloednieuwe hardloopschoenen. Het werd nu allemaal echt.

Mijn taak in het hardloopgebeuren was aanmoedigen. Motiveren. Gezond eten op tafel zetten. Foto’s maken. Alles, behalve hardlopen, want hollen zit niet in mijn bloed.

Toen de grote dag was aangebroken, stond ik langs de route. Schreeuwde mijn mannen richting finish. En toen ik ze daar op stond te wachten, dacht ik: ik mis wat. Ik mis een spandoek. Waarop ik de hele wereld kan laten weten hoe enorm trots ik op die drie ben. Zo’n spandoek dat ik bij de finish kan hangen en ook gewoon aan ons huis omdat ik dat doek zo mooi heb gemaakt.

Dit jaar lopen ze weer mee, de mannen. En nu zorg ik dat ik spandoek-proof ben. Ik ben vast gaan spitten op het internet en ga een spandoek bestellen.  Voor niet al te veel geld kan ik een super spandoek laten drukken. De foto’s die ik maakte tijdens hun eerste run, kan ik daarvoor mooi gebruiken.

De voorpret alleen al is geweldig, en ik vermoed het eindresultaat ook. Ik kan niet wachten om het spandoek uit te rollen. Ik loop dan wel niet mee, maar sta wel mooi in de picture met mijn spandoek.

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook