fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka op de rode loper bij Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan

Vroeger keken mijn broer en ik naar Bassie en Adriaan. Vonden we geweldig. Die avonturen van die clown en die acrobaat waren fantastisch. Niet zelden trof mijn moeder ons rollend over de bank van het lachen aan. We vonden namelijk B2, een boef in de serie, enorm grappig. Zo doof als een kwartel, al vond hij dat zelf niet, verhaspelde hij alle woorden.

Bassie en Adriaan. Ik was ze eigenlijk een beetje vergeten. Tot er een uitnodiging op de mat plofte. Of ik samen met mijn mannen naar de première van de film Keet en Koen en de speurtocht van Bassie en Adriaan wilde gaan. Ik vroeg mijn oudste wie Keet en Koen waren. Hij rolde met zijn ogen. “Maham. Keet en Koen, je weet wel.” Ik knikte dom.

Keet-en-Koen-affiche-poster-C

En zo vertrokken wij zaterdag naar Utrecht, in de gloednieuwe bioscoop Cinemec om de film te zien. Twee opgewonden jongetjes op de achterbank. Lopen over een rode loper, er gaan zaterdagen voorbij dat we dat niet doen.

Toen we aankwamen stond de auto met daarachter de caravan van Bassie en Adriaan er al. En niet veel later zagen we de clown en acrobaat in het echt. En ja, daar waren Keet en Koen. Mijn oudste zwaaide en ging stralend op de foto met Bassie en Adriaan.

Keet-Koen en de Jonkheer

We lieten ons gelukzalig zakken in de nieuwe bioscoopstoelen. De film begon. Ik was benieuwd hoe de film zou zijn, vaag herinnerde ik me de serie van vroeger. Daar was niets meer van over, ik keek nu naar een frisse, spannende film. Ogenblikkelijk had ik een zwak voor Fedor van Rossum en Peter Sterk, die nu de boeven spelen en net zo grappig als B2. Ook maakte mijn hart een sprongetje toen ik Robin het robotje weer zag.

keet-koen-rode-loper-c
De film Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan maakt een diepe buiging voor de clown en acrobaat. Duidelijk is dat de frisse, jonge Keet en Koen het stokje van Bassie en Adriaan overnemen. En na wat ik zo van ze gezien heb, ben ik ervan overtuigd dat Keet en Koen dat kunnen.

De film is woensdag in première gegaan, draait in verschillende bioscopen in Nederland, de herfstvakantie staat voor de deur: gewoon lekker gaan kijken. Ga kijken naar een staaltje onvervalst speurwerk van Keet en Koen. Ga kijken naar de helden van weleer die nog steeds stralen op het witte doek. Wat heb ik allememachies genoten. En niet onbelangrijk: mijn oudste en jongste ook.

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook