fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka gaat op 11 oktober met de kids naar de Doe als een boer-Dag

Doe-als-een-boer-AH-dp
Heel even heb ik geleerd voor juf. Heel even maar. Als snel moest ik stage lopen. Mijn opdracht was een kringgesprek houden. Thema: de boerderij. Makkie. Dacht ik. De kinderen hadden amper kaas gegeten van het reilen en zeilen op een boerderij. Bijna viel ik van mijn stoel toen een leerling uitlegde dat melk uit de fabriek kwam. Het zat toch in pakken? Dit kon niet waar zijn. Wat ben ik blij dat Albert Heijn zaterdag 11 oktober Doe als een boer-Dag organiseert! Mijn boenders wil ik behoeden voor dit soort uitspraken. Ik wil dat ze weten wat een boer doet, en dat melk uit een koe komt.

En dat kan op zaterdag de 11e. Dan staan vele boeren in Nederland en België te popelen om gezinnen, opa’s en oma’s met kleinkinderen, te ontvangen voor een leuk dagje uit.

Op de Doe als een boer-Dag kun je een bezoek brengen aan diverse boerenbedrijven in verschillende categorieën: melk, kaas, eieren, groente en fruit. Ook is het natuurlijk mogelijk om verschillende bedrijven te bezoeken. De boerenbedrijven zijn op zaterdag 11 oktober van 10.00-17.00 geopend, tenzij op de pagina anders aangegeven. Schrijf je wel even van te voren in. Je kunt hier checken of er bij jou in de buurt een deelnemende boer is en je inschrijven: ah.nl/boerendag

Doe als een boer!

Doe net als een boer en melk een koe! Ik kan niet wachten. Wie dat niet zo ziet zitten, kan meedoen aan een van de andere boeren activiteiten. Op de boerderij kun je samen met je kinderen meedoen aan een boerenzeskamp. Vol leuke boerenspelletjes die helemaal in het teken staan van het boerenleven. Na afloop krijgen de kinderen als aandenken een boerendiploma mee. Prachtig toch!

Bob-als-boer-dp

Vraag het de boer!

Altijd al willen weten waarom kippen met witte oren witte eieren krijgen? Vraag het de boer! Naast alle leuke boeren activiteiten, kun je ook veel leren op de Doe als een boer-Dag. Zo wordt er een rondleiding gegeven over het boerenerf. De boer vertelt dan alles over zijn werk en hoe de producten vervolgens in de supermarkt terecht komen.

Een uitje voor jong&oud

Naast alle leuke activiteiten kan je ook verschillende producten proeven op de Doe als een boer-dag. verder zijn er leuke extra’s als springkussens en kunnen kinderen worden geschminkt.

Boerderij-plaatjes-dp

Als ik mijn oudste vertel dat we binnenkort naar een boerderij kunnen, veert hij op. “Dat wil ik, mam. Ik ben zo benieuwd.” Ik ook. Ik heb namelijk een erg romantisch beeld van het boerenleven. Maar ik vrees dat ik dat na zaterdag 11 oktober moet bijstellen. Want eigenlijk weet ik het ook wel: werken op de boerderij is hard werken. Heel hard werken. Mijn oudste knikt. “Maar van het verzamelen van de boerderijmini’s van Albert Heijn word je niet moe”, grijnst hij. Gelukkig trekt ook mijn moeder de schappen van de AH wekelijks leeg, zodat mijn boenders al vele boerderijmini’s hebben. En die ze nog niet hebben, kunnen ze op de Doe als een boer-Dag mooi ruilen op de boerderij. Het boerenleven is mooi. Ik weet het zeker.

Karin-van-Leeuwen-portret-gemaakt-door-Tom-m
Karin van Leeuwen (41 jaar) is in between jobs, maar drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes.  Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen. De andere blogs van Karin op Damespraatjes vind je hier

Lees hier de persoonlijke blog van Karin: www.kaleeuw.blogspot.com

Foto Karin: gemaakt door Tom Brekelmans

Reageer ook