fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ka en haar mannen ontdekken de NS KidsApp

Ik reis graag met de trein. Ik vind het heerlijk om een beetje naar buiten te kijken terwijl het landschap aan mij voorbij schiet. Als ik niet bij het raam kan zitten, observeer ik andere treinreizigers. En dan verzin ik de mooiste verhalen bij een man in driedelig pak. Reizen in de trein is pure ontspanning. Ik hoef nergens op te letten, geen filestress en geen gedoe met het vinden van de weg of een parkeerplaats.

Lees ook: Oei en Knoei en de te gekke treinreis

Als ik met mijn jongste en oudste een leuk uitje in Amsterdam heb gepland, gaan we altijd met de trein. Had je een paar jaar terug de Railrunner voor hen, een treinticket van 2,50 waar ze overal voor naar toe mochten met de trein, sinds een tijdje is er nu het Kids Vrij abonnement; een abonnement waarop kinderen van 4 tot en met 11 jaar op hun eigen OV-chipkaart gratis met hun ouders meereizen. Die hebben we dus. Want leuk dat ze het vinden in de trein! Ze kijken elke reis weer hun ogen uit. Willen natuurlijk allebei bij het raam zitten en vinden het geweldig als de conducteur een praatje met ze maakt. Mijn reis begint al op het station als ik een cappuccino koop voor onderweg.

NS KidsApp

Deze week heeft de NS een KidsApp gelanceerd. Een app die zowel ouders als kinderen regie-aanwijzingen geeft om een film te maken. Met Oei & Knoei, twee virtuele monsters. Hilarisch.

De mannen downloaden de app op mijn iPhone. Dat doen we thuis. En dan begint het filmfeest als we in de trein zitten. Mijn oudste volgt de aanwijzingen op; hij moet de inhoud van mijn tas filmen. Als we het filmpje terugkijken, zien we dat er een monstertje in zijn filmpje is gemonteerd. Geweldig grappig. Op het station krijgt mijn kleinste de opdracht het naambord van het station te filmen. Als we het filmpje afspelen zien we Knoei op het bord dansen. Hoe dan? Het is echt zo grappig. De pret die de mannen hebben in het filmen in de trein, werkt aanstekelijk op de medereizigers. Een ouder echtpaar vraagt mijn oudste wat hij doet. Hij legt het uit. Twee grote vraagtekens hangen boven het hoofd van het echtpaar terwijl mijn oudste verwoede pogingen doet het ze uit te leggen. Tenslotte zegt de man dat hij het snapt. Ik weet wel beter.

Maak kans op een uitje

Je kunt zes scènes opnemen met de NS KidsApp, daarna worden deze scènes achter elkaar gezet en ontstaat er een filmpje van nog geen twee minuten. En ja, dat filmpje kun je delen op social media met #nskids. En het leuke is: je maakt dan kans om een verrassingsuitje met de trein voor de hele familie (maximaal vijf personen) te winnen.

Lees ook: Win een verrassingsreis met het hele gezin

We doen de scenes steeds weer over tot het perfect is. Want je begrijpt: wij doen ons stinkende best om dat verrassingsuitje in de wacht te slepen. Logisch.

Download de gratis app in de:

Karin van Leeuwen (43 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook