fb
Damespraatjes Damespraatjes

June: “Mijn vriendinnen roddelen over mijn nieuwe partner”

Mijn vriendinnen roddelen over mijn nieuwe partner

Als haar relatie op de klippen loopt, is June er klaar mee: ze hoeft voorlopig geen man meer. Tot ze een oude bekende in de supermarkt tegenkomt en hoteldebotel verliefd wordt. Ze is in de zevende hemel en straalt. Haar vriendinnen denken heel anders over de nieuwe liefde van June. 

Voor mij geen man meer

June was er helemaal klaar mee toen haar vorige vriend na tien jaar plompverloren zei: ‘sorry schatje, ik hou niet meer van jou’. “Ik was verbijsterd. We woonden vijf jaar samen, maakten plannen voor de toekomst. We dachten na over een kindje, planden verre reizen en verbouwden ons huis van boven naar onder. Hoe was het mogelijk dat hij opeens niet meer van mij hield? Ik had nooit iets aan hem gemerkt.” Natuurlijk stelt June de vraag of er een ander is, maar de man die ze zo vertrouwde, ontkent. Hoe zuur was het toen June er achter kwam dat hij vrijwel direct na hun breuk een andere vriendin had. “Het ergste is dat het ook nog een kennis van me is. Ik ken haar gewoon. Mijn hart brak in duizend stukjes.”

Op mijn ziel getrapt

Ze raapte de duizend stukjes op en langzaam plakte ze haar hart weer aan elkaar. “Het duurde echt wel even voordat ik weer iemand in mijn leven toeliet. Ik was zo op mijn ziel getrapt, voelde me bedrogen en eenzaam, dat wilde ik nooit meer meemaken. Vriendinnen spoorden me aan om weer op zoek te gaan naar een leuke kerel, maar ik hield de boot af. Bovendien had ik, nadat ik mezelf had herpakt, een prima leven. Ik had plezier in mijn werk, een super warme vriendinnengroep en een fijn huisje. Ik redde me echt wel.”

Joh, ga toch daten

Natuurlijk redt June zich prima alleen, maar alleen is ook maar alleen toch? “Nou zo redeneerde ik helemaal niet. Ik dacht alleen maar: als ik geen man heb, kan hij me ook niet in de steek laten.” Haar vriendinnen blijven aandringen dat ze lekker moet gaan daten, maar dat doet ze niet. Groot was haar verbazing dan ook dat ze geheel onverwachts opeens weer een vriend heeft en dat ze tot over haar oren verliefd is. “Als je niet op zoek bent, komt het op je pad, zeggen mensen weleens. Nou, dat klopt dus.” Want in de supermarkt loopt June Spencer tegen het lijf. “Spencer zat bij mij op de middelbare school. Hij was een paar jaar ouder dan ik dus ik ging niet echt met hem om. Maar hij herkende mij gelijk toen ik boodschappen deed. We raakten aan de praat en dat was heel leuk, het klikte meteen.”

Wist niet wat ik hoorde

Het klikt zo goed, dat June en Spencer besluiten samen een hapje te gaan eten. “Ik was zó zenuwachtig en zorgde ervoor dat ik er goed uitzag. De zenuwen waren onnodig want ik had een geweldige avond met Spencer. Inmiddels is het dik aan tussen ons en we zijn gelukkig.” Minder gelukkig zijn de vriendinnen van June. Via via krijgt ze te horen dat haar vriendinnen over Spencer roddelen. “Een vriend van me kwam twee van mijn vriendinnen tegen en zij begonnen gelijk over mijn relatie. Die vriend twijfelde of hij het mij moest vertellen maar hij deed het toch. “June,” zei hij, “je vriendinnen roddelen over Spencer. Ze beweren dat hij een womanizer is en het probeert aan te leggen met alle dames.” Ik wist niet wat ik hoorde. Maar die vriend is altijd eerlijk tegen mij en waarom zou hij liegen? Wat heeft hij daar nou voor baat bij?”

Hij is zo trouw als een hond

June is behoorlijk uit het veld geslagen en weigert te geloven dat Spencer zo’n versierder is. “Als hij bij mij is, kijkt hij niet eens naar andere vrouwen. Echt ik merk er niks van dat hij het met andere vrouwen wil aanleggen. Spencer is hartstikke trouw. Maar het vervelendste vind ik dat mijn vriendinnen het niet rechtstreeks tegen mij zeggen maar achter mijn rug om kletsen over mijn vriendje. Alsof ze het me toch niet gunnen. Waarom doen ze dat nou?”

Ja, waarom roddelen vriendinnen over het nieuwe vriendje van June? Heb jij een idee? En wat kan June er tegen doen? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Anke is boos op haar dochter: “Ze ontneemt mij iets heel groots”

Wel de lusten niet de lasten, iets van jezelf terugzien in een ander en jouw genen die zich weer een generatie voortzetten: er zijn zo veel dingen die opa’s en oma’s benoemen als hetgeen wat het zo bijzonder maakt om kleinkinderen te krijgen. Uiteindelijk komt het natuurlijk op één ding neer: liefde. En dat is naar mijn idee toch wel het mooiste wat wij als mensen kunnen ervaren. Het is dan ook goed te verklaren dat veel mensen op een dag graag kleinkinderen zouden willen krijgen. Want zeg nou zelf; wat is er mooier dan jouw eigen kind een kind te zien krijgen? Toch is het krijgen van kinderen iets wat niet iedereen in deze tijd nog doet. Enerzijds omdat het misschien niet lukt, maar anderzijds ook omdat sommige vrouwen het niet willen. Onlangs spraken we Anke, wiens dochter Liesbet geen kinderwens heeft… LEES HIER VERDER!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Fiene -

Haha ja idd vraag het hun op de man (vrouw) af..en je krijgt antwoord hoop ik

Joris -

Hoe moeten wij nou weten waarom haar vriendinnen over haar vriend roddelen? Vraag het ze eens, zou ik zeggen.

Reageer ook