fb
Damespraatjes Damespraatjes

Juf Jannie

icoon-kinderboerderij-512ned.pngOver juf Jannie: Wij zijn twee ouders die vinden dat er niet genoeg Nederlandstalige iPhone Apps voor onze zoontjes zijn en daarom hebben we besloten deze educatieve Apps maar zelf te maken. Wij werken beide in het onderwijs. Ik ben al 11 jaar lerares in het basisonderwijs. Mijn man geeft al 6 jaar les in audiovisuele media, aan tieners en volwassenen. Wij maakten van www.jufjannie.nl een website voor thematisch woordenschat onderwijs. Niet elk kind leert hetzelfde. Daarom bieden wij verschillende werkvormen aan zoals knutselwerkjes, kleurplaten, foto’s en natuurlijk de Apps. Op deze wijze kunnen kinderen op meerdere manieren in contact komen met een onderwerp en wordt het gemakkelijker voor ze om de onderwerpen in het juiste verband te zien.

Juf Jannies Apps:

Mijn Apps zijn Nederlandstalig en gericht op kinderen. (Juf) Jannies kinderboerderij is een educatieve woordenschat app voor kinderen in de leeftijd van1 tot 7 jaar. Kinderen maken op een leuke manier kennis met verschillende thema’s. De thema’s zijn uitgewerkt in uitdagende tekeningen waarin kinderen veel nieuwe woorden tegenkomen. De bewegende beelden en bijbehorende geluiden, maken dat een kind vaak de plaatjes wil aanraken en dus de woorden vaak hoort. De app heeft een effectieve aanpak om woorden aan te leren. Juf Jannie op de kinderboerderij behandelt het thema: de kinderboerderij.

Andere Apps: Er zijn natuurlijk meer Nederlandstalige Apps in de Appstore te vinden dan alleen mijn eigen Apps. Om ouders een beter overzicht te geven van het aanbod schrijf ik ook reviews van andere Apps op mijn website. Ik deel de Apps in leerlijnen zoals die ook op de basischolen worden aangeboden.

Leuk om te doen:
Ieder kind heeft een eigen manier van leren. Sommige kinderen leren door te lezen, anderen door erover te praten, sommige kinderen leren door te doen, enz. Omdat ik weet dat ieder kind op zijn eigen manier bezig moet zijn om iets te leren, heb ik allemaal verschillende werkvormen
bedacht.

• iPhone en iPad Apps
• Creatieve werkjes
• Kleurplaten
• Foto’s
• Filmpjes

Heeft u ook zin om iets leuks te doen met uw kind? Kom dan gauw een kijkje nemen op www.jufjannie.nl

Tot ziens!

Juf Jannie

Reageer ook