fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jouw favoriete schrijvers ontmoeten? AP/AWB schrijvers gaan op tournee!

Steeds meer mensen lezen steeds minder. Door een grote hoeveelheid aan informatie en entertainment op internet, grijpen vooral steeds minder jongeren naar een boek. En dat is zonde.

Schrijvers op tournee

Schrijvers op tournee is een nieuw initiatief van AP/AWB in samenwerking met  boekwinkels. Doelstellingen van deze speciale actie zijn onder andere om de meerwaarde van de boekhandel te tonen en enthousiasme aan te wakkeren voor boeken en lezen. Een groot aantal gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse schrijvers komen naar de boekwinkel om te vertellen over hun werk, om geïnterviewd te worden of een workshop te geven. Een aantal van hen zal gezamenlijk per bus verschillende boekwinkels in heel Nederland aandoen. Schrijvers op tournee vindt plaats op 1 en 2 november. De aftrap is op 31 oktober in Polare Utrecht tijdens een speciale Boekennacht.

In de boekwinkels zullen tal van exclusieve activiteiten plaatsvinden zoals een bijzondere schrijfworkshop door Charles Lewinsky, een wijnworkshop van Ilja Gort, een lezing van Tessa de Loo over haar roman en de film Kenau, een kunstcollege van Joost Zwagerman, een lezing van Ja-maar-auteur Berthold Gunster en een signeersessie van Deon Meyer. In de bussen zitten onder anderen Ilja Leonard Pfeijffer, Abdelkader Benali, Daniëlle Hermans, Joke Hermsen en Christiaan Weijts. Schrijvers op tournee biedt lezers een unieke kans om hun favoriete schrijvers te ontmoeten en nieuwe auteurs te ontdekken. Vanaf 21 oktober is er in de boekwinkel een speciaal Schrijvers op tournee-boekje gratis af te halen met daarin alle informatie over de deelnemende auteurs en boekwinkels, leesfragmenten en kortingsbonnen.

Kijk ook op de Facebook-pagina van het evenement

Reageer ook