fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jongetjes van 4 en 2,5 jaar oud omgekomen bij woningbrand: moeder was even naar de apotheek

De angst van elke moeder is dat er iets vreselijks met haar kind gebeurt. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, bleek deze week in België. Bij een heftige woningbrand zijn twee jonge kinderen om het leven gekomen. Een tragisch verhaal dat alleen maar verliezers kent.  

Naar de apotheek

Bij een woningbrand in Laken (bij Brussel), zijn twee jongetjes van 4 en 2,5 om het leven gekomen, schrijft het AD. Hun moeder moest even naar de apotheek die zich op 5 minuten lopen van het huis bevindt en dacht dat de kindjes het thuis wel veilig zouden zijn. Toen ze terugkwam stond het appartement in lichterlaaie. De kindjes hebben het hierbij niet gered. Een buurman, die de brand heeft gezien, zei: “Hadden we ze maar horen huilen, of schreeuwen. Dan waren ze gered”. Door de dikke rook had hij de kindjes niet gezien.

Andere kinderen

De 33-jarige moeder had haar andere dochters (van 7 en 1 jaar) wel bij zich. Waarom ze haar nog zeer jonge zoontjes thuis heeft achtergelaten, is niet bekend.

Vanaf welke leeftijd vind jij dat je kinderen een kwartier alleen thuis kunt laten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Heb jij al een cadeau voor je (schoon)moeder? Bekijk hier onze Moederdag cadeau-top 5!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook