fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je tuin een make-over geven duur? Niet met deze tips!

De zomer is het perfecte seizoen om eens flink met de tuin aan de slag te gaan. Hoewel ik absoluut geen groene vingers heb, duik ook ik een aantal keer per jaar de tuin in. Het geeft me veel ontspanning, maar de belangrijkste reden is toch wel dat het er heel mooi door uit gaat zien. Een paar maanden geleden zijn we verhuisd, maar onze tuin bij het nieuwe huis zag er niet uit… Ons complete budget is naar de inrichting van het huis gegaan en helaas bleef er niks over om de tuin ook flink aan te pakken. Gelukkig hoeft het ook helemaal niet duur te zijn om je tuin een lekkere opfrisbeurt te geven. 

5 tips om je tuin een low-budget make-over te geven!

1. Schoonmaken!

De tuin kan er na een herfst en een winter flink smoezelig uitzien. Losse bladeren, groene aanslag en kledders modder tegen de schutting en de muren maken het niet gezelliger op. Stap 1 is dan ook écht: maak de tuin schoon. Veeg oude bladeren bij elkaar, ga met een hoge druikspuit over de tegels, snoei de heg, maai het gras en verwijder onkruid. Dit maakt al een wereld van verschil en kost je bijna niks.

Verkoperd verplantschopje - €10,95

Verkoperd verplantschopje – €10,95

2. Bloemen en planten

Is de tuin schoon? Dan heb je een schoon doek om op te werken! In de frisse perkjes kan je weer nieuwe plantjes planten, in de losse potten plaats je kleurrijke hortensia’s en bij de deur zet je een gezellige buxus. Heb je een moestuinbak? Dan is het natuurlijk geweldig om hier wat seizoensgroenten in te verbouwen! Is het lang droog? Geef de bloemen, planten en moestuin dan zelf voldoende water met de tuinslang of een vrolijke gieter. Zo kan je er deze hele zomer van genieten!

xala-butler-gieter-6l-grijs-wit

Gieter Butler grijs wit € 16,95

3. Gezellige vuurplek

Hoe klein je tuin ook is: maak zomers ruimte voor een gezellige vuurplek. Doe dit op tegels, zand of grind om brandplekken of échte branden te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vuurkorf met banken met zachte kussens er omheen. Een heerlijke plek om lang te zitten en te genieten van de lange zomeravonden. Bij voorkeur met een glas wijn en een marshmellow in je hand natuurlijk. Heb je weinig plek? Ook dan kan je een vuurplek maken met met vuurpotje. Deze is wat kleiner, staat in een standaard en heeft minder ruimte nodig.

Standaard voor vuurpotje - €3,50

Vuurpotje € 4,50 en standaard voor vuurpotje – € 3,50

4. Tuintapijt

Een tapijt in huis maakt je woning een thuis, zeg ik altijd! Maar, wist je dat je tegenwoordig ook kleden voor buiten in de tuin hebt? Toevallig hebben wij er laatst een gekocht en ik zie ze steeds vaker. Het idee van een tuintapijt is hetzelfde als dat van een tapijt voor binnen. Natuurlijk is er gebruik gemaakt van andere materialen, waardoor het tapijt buiten kan overleven. Een echte sfeermaker en een must-have wanneer je niet zo tevreden over je tegels bent.

Tuintapijt - € 29,95

Tuintapijt – € 29,95

5. Mooie accessoires 

Kleed de rest van de tuin aan met mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een leuke buiten kapstok en natuurlijk lampjes en vogelhuisjes. Ook dit hoeft helemaal niet duur te zijn en maakt je tuin écht veel leuker. Weinig moeite, groot rendement.

esschert-design-ananas-kapstok-met-4-haken

Ananas kapstok – €17,95

Alle producten die je in dit artikel ziet op de foto en die we noemen in de tekst, zijn verkrijgbaar bij Outside Wishes. Deze webshop verkoopt super leuke, trendy buitenaccessoires. Alles is heel betaalbaar en sluit dan ook perfect aan bij het idee van een low-budget tuin make-over. Zeker even een kijkje nemen voordat je aan de slag gaat dus!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook