fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je ooit afgevraagd waarom er een gat in je spaghettilepel zit? Dit is de reden!

Lekker, een goed bord spaghetti! Met een verse tomatensaus of een romige truffelsaus vind ik hem het aller lekkerst en zou het elke dag wel kunnen eten. Zo maakte ik vorige week een heerlijk bordje van de Italiaanse sliertjes en deed een ontdekking: er zit een gat in de spaghettilepel. En guess what? Dat gat zit in de meeste spaghettilepels! 

Waarom dat gat er zit was me niet meteen duidelijk. Gelukkig kon Popsugar de vraag wel beantwoorden. Wat blijkt? Het gat is om de spaghetti te doseren! De hoeveelheid rauwe spaghetti die door het gat in de lepel past, is de portie voor één persoon. Eten jullie het dus met z’n vieren, dan stop je vier keer één rauwe portie spaghetti door de lepel om de juiste hoeveelheid te koken.

Ik vind het een geniale uitvinding! En ik moet zeggen: ook de portie was voor mij echt precies goed zo. Wist jij dit al? Denk je dat je hier nu gebruik van gaat maken?

afbeelding: POPSUGAR Photography / Erin Cullum

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook