fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je huiskamer gezellig maken tijdens de wintermaanden: 5 tips

Je huiskamer gezellig maken tijdens de wintermaanden: 5 tips

De wintermaanden kunnen soms somber en koud aanvoelen, maar dit hoeft niet te betekenen dat je huiskamer dat ook moet zijn. Met een paar simpele tips kun je je huiskamer omtoveren tot een warme en gezellige plek waar je lekker kunt relaxen. Doe de gordijnen dicht en kaarsen aan en je creëert al een hele warme sfeer. Maar dat is natuurlijk niet alles. Je huiskamer gezellig maken tijdens de wintermaanden: 5 tips.

1. Textiel voor extra warmte

Maak gebruik van lekkere grote en zachte dekens, kussens en eventueel een hoogpolig vloerkleed. Kies voor warme en zachte materialen zoals wol en katoen. Hierdoor wordt je huiskamer niet alleen warmer, maar ook een stuk uitnodigender om tijd in door te brengen. Zeker een filmavondje op de bank is gewoon lekker met een warm dekentje over je heen.

2. Gebruik warme kleuren

Kleuren hebben vaak een grote invloed op hoe we ons voelen. Om je huiskamer gezellig te maken tijdens de wintermaanden kun je kiezen voor warme kleuren zoals rood, oranje en geel. Deze kleuren doen denken aan de herfstbladeren en de warmte van een haardvuur. Voeg de kleuren aan je interieur toe door middel van accessoires zoals kussens, plaids en kaarsen (een lekkere geurkaars met appel-kaneel geur mag natuurlijk niet ontbreken).

3. Voeg natuurlijke elementen toe

Natuurlijke elementen in je huiskamer kunnen zorgen voor een rustgevende sfeer. Tijdens de wintermaanden kun je denken aan elementen zoals dennenappels, hout en gedroogde bloemen. Je kunt bijvoorbeeld een mand vullen met dennenappels en deze op een tafel zetten, of een houten schaal vullen met gedroogde bloemen. Hierdoor breng je niet alleen de natuur naar binnen, maar creëer je ook een natuurlijke en daarmee rustgevende sfeer. Ook houten wandpanelen aan de muur passen perfect bij een interieur dat gezelligheid en warmte uitstraalt. Ze zijn er in verschillende kleuren, dus er zit vast iets tussen dat naar jouw smaak is.

4. Creëer sfeer met verlichting

Het is ook belangrijk om te denken aan verschillende soorten verlichting in je huiskamer. Combineer bijvoorbeeld de grotere lampen zoals staande exemplaren en plafonnières, of accentverlichting, zoals spotjes gericht op een schilderij of een mooie plant. Een andere tip is om gebruik te maken van dimbare verlichting. Hierdoor kun je de intensiteit van het licht aanpassen aan de sfeer die je wilt creëren. Dimbare verlichting is bijvoorbeeld handig wanneer je een film wilt kijken. Natuurlijk kun je ook op verschillende plaatsen kaarsen neerzetten. Kies voor verschillende formaten en zet ze op een dienblad op de salontafel, of zet hier en daar een kaarsenhouder neer. Een kandelaar is ook een mooie optie. Hier zou je dan weer lange diner kaarsen in kunnen zetten.

5. Maak het persoonlijk

Voeg persoonlijke items toe aan je interieur, zoals foto’s van vrienden en familie, of souvenirs van de reizen die je hebt gemaakt. Hierdoor voel je je nog meer thuis in je eigen huiskamer en daarnaast zorg het voor een warme en persoonlijke sfeer. Ook kun je kiezen voor kunstwerken, of decoratie die passen bij jouw persoonlijke smaak en interesses. De knutsels van de kinderen zouden een mooi plekje kunnen krijgen bijvoorbeeld. Maak het uniek, maak het gewoon ‘jou’.

Hoe maak jij in de wintermaanden de woonkamer gezellig? Sta je daar in de zomer ook al bij stil? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Afbeelding: Devon Janse van Rensburg – Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook