fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je eettafel beschermen tegen krassen en viezigheid? Zo doe je dat!

Bijna drie jaar geleden trokken wij in ons droomhuis, mét mega grote woonkeuken. Speciaal voor deze heerlijke ruimte kochten wij een prachtige eettafel van vier meter lang. Hier kunnen wij makkelijk met 10 tot 12 personen aan eten en sinds we weer veel gasten thuis mogen ontvangen, doen we dat ook heel regelmatig. Er gaat niets boven een goedgevulde tafel die helemaal vol zit met vrienden en hun kinderen. Elke keer weer feest! Het enige wat helaas een wat minder groot feest is, is de enorme hoeveelheid troep na zo’n etentje. Etensresten, wijnvlekken en kaarsvet; het maakt onze tafel er niet mooier op. Gelukkig is er een makkelijke oplossing! 

Op de dag dat wij onze nieuwe tafel kregen, zat er meteen een grote vlek op. Een van de kinderen trok de bak olijven naar zich toe en deze viel om. Het liet direct een grote olievlek achter, die tot op de dag van vandaag nog zichtbaar is. Ik baalde enorm, maar mijn man wees mij erop dat een houten eettafel juist mooier wordt door alle vlekken en imperfecties. “Elke vlek en elke kras heeft een verhaal”, zei hij. En ik kan niet anders dan het een beetje met hem eens zijn. Maar hoewel een paar vlekken een mooi verhaal vormen, probeer ik toch te voorkomen dat de viezigheid uit de hand loopt. De lijn tussen ‘een tafel vol verhalen’ en ronduit een vieze bende, is een hele dunne…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hiptafelzeil (@hiptafelzeil)

Makkelijk schoonhouden

Tegenwoordig hebben wij daarom tijdens etentjes en dingen als knutselen met de kinderen een mooi tafelzeil op tafel liggen. Hiermee beschermen wij de tafel en voorkomen we nieuwe vlekken en krassen. Doordat die van ons is gemaakt van PVC kunnen we hem makkelijk afnemen met een doekje en is hij direct weer klaar voor gebruik. Sinds het gebruik van het tafelzeil hebben wij geen nieuwe vlekken meer in de tafel gekregen én ziet onze tafel er tijdens etentjes nog vrolijker uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hiptafelzeil (@hiptafelzeil)

Elk formaat

Onze eettafel is 400 x 120 centimeter en dat is dus absoluut geen standaard maat. Wij kwamen hierdoor uit bij Hip Tafelzeil; hier kun je namelijk tafelzeilen tot wel 25 meter lang en 1,40 meter breed kopen. Nou ken ik niemand met een tafel van 25 meter lang (haha!), maar het is bijvoorbeeld handig als je meerdere tafelzeilen uit één rol zou willen knippen. Het zeil liever niet op rol ontvangen? Dan kun je er ook voor kiezen om hem opgevouwen geleverd te krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hiptafelzeil (@hiptafelzeil)

Printjes of transparant

Ik ben helemaal fan van alle leuke printjes! Ik vind dat het meteen zo veel vrolijkheid in huis brengt. Ga jij liever voor een wat minimalistischere look? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een effen of doorzichtig tafelzeil. Zo valt het nauwelijks op en maakt het meteen onderdeel uit van je interieur. Ieder z’n eigen smaak!

Praat mee

Welke van deze tafelkleden vind jij super leuk? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

mara -

Beste Joris,

Bij het gebruik van een zeil is het inderdaad altijd oppassen met hete borden en pannen. Je kunt dan het best gebruikmaken van een onderzetter of placemat van katoen/kurk/stro. Zo houd je jouw tafelzeil vrij van kringen en heb je meteen een gezellig gedekte tafel 🙂

Groet,
Mara

Joris -

Doorzichtig tafelzeil hier. Ik vind vlekken op een tafel namelijk niet per definitie mooier. En aangezien het blank eikenhout is, zou alles er direct in trekken. Enige nadeel van het zeil: warme borden smelten vast en laten dus kringen achter. Is dat bij de hier geadverteerde tafelzeilen anders?

Reageer ook