fb
Damespraatjes Damespraatjes

Je baby verwennen in de Baby Spa: zo werkt het!

“Maar ik moet gaan, ik ga naar de Baby Spa,” zei een vriendin die net moeder is geworden laatst tegen me. Een Baby Spa? Ik had daar niet eerder van gehoord. Een plek waar je samen met je baby kunt ontspannen, tot rust kunt komen en vooral heel erg genieten van elkaar. Het lijkt me heerlijk.

Toen mijn jongens baby waren bestond er geloof ik geen Baby Spa. Althans: niet dat ik weet. Want als ik van het bestaan wist, was ik er zeker weten met mijn kleintjes naar toegegaan. Er is namelijk niets dat zo ontspant zo als warm water. Met alle twee ben ik gaan babyzwemmen in een heerlijk warm bad en ik vond dat al geweldig. Ik zag wat het warme water met dat kleine lijfje deed en hoe rustig en ontspannen ze daar van werden.

Terug naar de Baby Spa. Wat moet je je daar bij voorstellen? Wat kun je daar doen met je kleintje? En waar is het goed voor?

Hydrotherapie

De beweging van het warme water heeft tijdens hydrotherapie een goede werking op het spijsverteringskanaal van een baby. Bovendien is het ook goed voor de bloedsomloop. Vooral voor baby’s die onrustig zijn en onrustig slapen is dit super fijn. Het water is tussen de 35 en 37 graden wat zorgt voor totale ontspanning. Het spreekt voor zich dat er geen chloor aan het water is toegevoegd.

Babymassage

In een Baby Spa worden baby’s ook gemasseerd. En als je nou goed oplet hoe dat wordt gedaan, kun je dat thuis ook doen. Een massage is namelijk heerlijk voor baby’s. Het verlicht fysieke ongemakken en versterkt de emotionele psychomotorische ontwikkeling van de kleine mensjes. Je zult merken dat je baby ontspannen gaat ademhalen en goed in zijn velletje gaat zitten. Dat werkt eigenlijk niet anders dan bij volwassenen; een massage doet bijna iedereen goed. Daar zorgt de endorfine voor die vrijkomt tijdens de aanrakingen.

O, dat bedoelt mijn baby

Het mooie is dat je als ouder ook ontspant door je baby te masseren. Het is een fijn momentje van rust en even tijd en aandacht voor elkaar. Door te masseren voel je je baby veel beter en intuïtief aan met wat je je baby blij en rustig maakt. Dat geeft een goed gevoel en zelfvertrouwen. Tenslotte leer je de lichaamstaal van je baby kennen en herkennen. En dat is fijn want als je kindje huilt weet je misschien sneller wat het nodig heeft om zich weer fijn te voelen.

Drijvende baby

Floaten is drijven op je rug. Je weegt niets in het water en je bent volkomen ontspannen. Dat is voor baby’s niet anders. In de Baby Spa krijgen de kleintjes een neck- of seatfloat om en daarna laat je je baby rustig wennen aan het warme water. Natuurlijk blijf je erbij en houd je je kindje in de gaten.

Het bezoeken van een spa voor baby’s is een goed idee. Niet alleen ontspant je kindje ervan, jij komt ook weer even bij van alle dagelijkse beslommeringen. Dus als je partner over een paar weken vraagt of je nog iets weet voor Moederdag, hoef jij niet lang na te denken.

Ook naar de Baby Spa?

Wat doe jij graag samen met je baby? We zijn heel benieuwd hoe jij tegenover een Baby Spa staat. Zou jij er met je kleintje naar toe gaan? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Foto door Giáp Đình Trọng Hiếu via Pexels

3 reacties

Marie -

Deze baby-spa is gewoon een morsige badkamer bij een rare zzp’er ergens in een flatje 7 hoog?

Marlies -

Het klopt, dit erg leuk .

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook