fb
Damespraatjes Damespraatjes

Deze BIZARRE dingen deden we vroeger met onze baby’s!

bizarre dingen baby's

Mijn twee kleine meisjes zijn mijn alles! Ik doe er dan ook echt alles aan om ze gezond en gelukkig te laten opgroeien. Zowel Ward als ik lezen ons regelmatig in op het gebied van opvoeding, voeding voor kinderen en alles wat met de ontwikkeling te maken heeft. Wat wij altijd grappig vinden om te zien, is hoe anders onze eigen ouders het deden. Ward is 12 jaar ouder dan ik, dus de verschillen tussen zijn opvoeding vroeger en die van onze kinderen nu, is het grootst. 

Verschillen tussen 40 jaar geleden en nu zijn er absoluut,  maar het kan extremer. Wij vonden op BuzzFeed een artikel waarin ze de meest bizarre dingen die de mens vroeger met baby’s deed opsommen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stijl achterover sloeg… Lees mee!

Deze BIZARRE dingen deden we vroeger met onze baby’s!

1. Drank en drugs

Rond 1840 ontdekte Charlotte Winslow dat je kinderen kon laten stoppen met huilen als je ze een ‘speciaal’ drankje gaf. Dit drankje bestond uit alcohol, cannabis, morfine en chloroform. Het maakte de kinderen inderdaad lekker rustig, maar gezond was het natuurlijk niet. ‘Mrs. Winslow’s Soothing Syrup’ werd door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit verboden.

Lees ook: Bizarre seks mythes die mensen vroeger geloofden

2. Paris is always a good idea…

In 1780 was het in Parijs zeer gebruikelijk om niet zelf voor je pasgeboren baby te zorgen. Niet alleen verzorgde je hem niet zelf, je stuurde hem zelfs weg! Slechts 700 van de 20.000 baby’s die dat jaar werden geboren, werden niet naar het platteland gestuurd. Ik zou er echt niet aan moeten denken, maar destijds was het heel normaal dat er zo goed als geen baby in Parijs te vinden was.

3. Stevige handdruk

In 1928 adviseerde psycholoog John Watson in zijn boek Psychological Care of Infant and Child, dat je je kind beter niet kunt vasthouden en knuffelen. Wat dan wel? Bij het wakker worden geef je het een hand en bij het naar bed brengen geef je maximaal een kus op het voorhoofd. Tja… Ik vraag me af of er echt moeders en vaders waren die dit hebben kunnen volhouden.

4. Wijntje erbij?

Dat de oude Grieken wel van een goed glas wijn hielden, was bekend. Maar wist je dat ze ook hun kinderen maar wat graag wijn gaven? Dit deden ze door stukjes brood in (gezoete) wijn te dippen en vervolgens aan de baby’s te geven. Door de zoete smaak ging dit erin als koek. Gezond is het niet geweest.

5. Zoutbadje

Baby’s hebben zo’n heerlijk fluweelzacht huidje, waar ik stiekem best jaloers op ben. Tegenwoordig zien wij dit zachte huidje als iets moois, maar vroeger hadden ze hier andere ideeën over. Ouders lieten hun kinderen in zout water badderen, om de huid harder te maken.

Bizarre dingen

Bij geen van deze dingen kan ik mij voorstellen dit ooit bij mijn kinderen te doen… Maar goed, over honderd jaar zullen onze achterkleinkinderen ook vol ongeloof op onze opvoeding terugkijken. Wat denk jij dat dingen zijn die over honderd jaar écht niet meer kunnen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook