fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jasmijn (21) werd toch zwanger bij gebruik Ladycomp: “Na zes maanden was ik zwanger”

Eén maand na het stoppen met mijn pil, was ik in verwachting. We waren natuurlijk heel blij, maar ergens ook wel in lichte shock; we hadden niet verwacht dat het ZO snel kon gaan. Aanvankelijk ging ik er vanuit dat het nog zeker drie tot zes maanden zou duren en misschien zelfs langer. Dat ik een paar weken na het slikken van mijn laatste pil met een positieve zwangerschapstest in handen zou staan, hadden wij allebei niet verwacht.

Geen hormonen meer

Maar, dat het zo snel kan gaan, is niet voor iedereen fijn… Steeds meer vrouwen stoppen met het gebruik van anticonceptie op basis van hormonen en wisselen naar anticonceptie zonder hormonen. Denk hierbij aan het condoom, het vrouwencondoom, de koperspiraal of gebruiken een ovulatie-app of apparaatje.

Onlangs zagen we bij NOS op 3 een heel interessante video over hormoonvrije anticonceptie zoals Ladycomp en Natural Cycles. Gynaecologen waarschuwen voor de relatief nieuwe methoden die door middel van temperatuursmetingen kunnen zien of je vruchtbaar bent of niet. Ondanks de goede testresultaten in een klinische setting, blijken de methodes in de praktijk een stuk minder betrouwbaar.

Zwanger met Ladycomp

Zo ondervond ook de 21-jarige Jasmijn dat haar Ladycomp niet goed heeft gewerkt. Ondanks het trouwe gebruik werd ze toch zwanger. Bekijk haar verhaal hier:

Wat gebruik jij?

Wat voor vorm van anticonceptie gebruik jij? Zelf ben ik na mijn zwangerschap niet meer teruggegaan naar de pil en ben dit ook niet van plan. Zelf gebruiken wij condooms, totdat er hopelijk ooit een betere (en betrouwbare) hormoonvrije anticonceptie verkrijgbaar is.

Reageer ook