fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jan Smit lid van een boyband? Ik wist het niet (en was dat maar zo gebleven)

Vorige week las ik dat Jan Smit niet met zijn Duitse boyband Klubbb3 voor Duitsland naar het songfestival wil. Nou, het verbaasde me niet dat hij dat niet voor Duitsland wil doen, als hij meedoet doet hij dat natuurlijk voor Nederland. Wat me wel enorm verbaasde is dat hij dat onderdeel uitmaakt van een boyband. Dat maakte me nieuwsgierig. Ik speurde direct youtube af en daar heb ik een weekend lang spijt van gehad.

Met het nummer Du schaffst das schon, bereikte Jan Smit samen met  de Duitse presentator Florian Silbereisen en de Belgische zanger Christoff de eerste plaats van de Duitse iTunes-schlagerlijst. Het is ook een een dijk van een dijenkletser en ik snap best dat de Duitse Schlagerfans hier dol op zijn.

Op de video die bij de nummer 1 hit hoort spat het plezier ervan af en we lazen op Nu.nl dat Jan Smit met deze samenwerking een wens van zijn vorig jaar overleden manager Jaap Buijs laat uitkomen. Allemaal heel erg mooi, maar had ik het maar niet geweten. Nadat ik het nummer had geluisterd kon ik het niet meer uit mijn hoofd krijgen. Iedere keer probeerde ik een ander liedje in mijn hoofd te plaatsen, maar het was een mission impossible.

De grootste fout maakte ik die avond. Mijn dochter vierde haar negentiende verjaardag en toen we samen met een vriendinnetje het eten in de keuken stonden klaar te maken en het liedje nog steeds door mijn hoofd ging, verklapte ik hun per ongeluk dat Jan Smit ook bij een boyband hoort.

Nou dat heb ik geweten. Natuurlijk wilden zij Du schaffst das schon ook horen. Het was het slechtste weekend van mijn leven. Op maandagochtend was het liedje eindelijk uit mijn hoofd, tot ik me realiseerde dat het liedje uit mijn hoofd was. Je snapt het al. Hieronder nog een keer de bewuste song (om met jullie te delen, ik hoop maar dat jullie mij er dankbaar voor zijn) en daarna zal ik het nooit, maar ook nooit meer door mijn hoofd laten gaan. Ik schaff dat gewoon!

Reageer ook