fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jamai reageert op ophef over nieuwe plaat: “Het is niet zo dat ik me schaam voor mijn homoseksualiteit”

Oh, wat was ik een groot fan van hem: Jamai Loman, de eerste winnaar van Idols. Ik was zelfs zo’n groot fan dat ik naar een van de liveshows ging, een concert van alle deelnemers bezocht en ‘Step right up’ al binnen één dag uit mijn hoofd kende. Hoewel ik dus een fan was, ben ik hem na Idols een beetje uit het oog verloren. Jamai dook de musicalwereld in en had hier veel succes. Zijn musicals heb ik helaas nooit gezien.

Ophef

Toch blijft Jamai in mijn ogen een groot artiest. Hij is enorm gegroeid als zanger en heeft zelfs weer een nieuwe plaat uitgebracht. En hier is flink wat ophef over ontstaan… Op het album zingt de homoseksuele Jamai namelijk niet over ‘hij’ of ‘hem’, maar laat hij het geslacht in het midden. Belachelijk, vindt de LHBT-community.

Jamai geeft uitleg

Gisteren schoof Jamai bij Pauw aan tafel aan om op de ophef te reageren. “Ik ben geschrokken, juist omdat ik niemand wil uitsluiten is de hele LHBT-gemeenschap over me gevallen. Het heeft er niets mee te maken dat ik me schaam voor mijn homoseksualiteit. Ik ben vijftien jaar geleden uit de kast gekomen, dat stond op elke voorpagina, ik heb mijn kleur al lang bekend.”

Wat vind jij?

Wat vind jij: zou Jamai over mannen moeten zingen omdat hij daar op valt? Of vind jet het juist wel slim om het een beetje in het midden te laten? We zijn heel benieuwd.

Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook