Aardappelsalade is meestal met veel mayonaise, ik maakte laatst een versie zonder mayo met een Italiaans tintje! Een heerlijke salade die prima past in deze ‘tussentijd’ het is nog niet echt lente maar de winter loopt al wel ten einde. Lekker met een stukje stokbrood!
Voor 2/3 personen:
- 500 gram vastkokende aardappels
- 4 bospenen
- 1 rode paprika
- 1 bol buffelmozzarella
- 3 eieren
- 5 plakjes salami/stukje salamiworst
- bosje verse peterselie en basilicum
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Kook deze met een beetje zout gaar in 7 minuten. Kook de eieren ondertussen ook hard in 7 minuten. Als dat op het vuur staat, snijd dan de paprika in kleine stukjes en doe in een schaal. Rasp de bospenen bovenop de paprika. Snijd de buffelmozzarella en de salami in stukjes en meng erdoor. Hak de peterselie en basilicum fijn en meng erdoor. Als de eieren hard zijn, pel ze en snijd ze in stukjes, meng door de salade. Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen. Meng ze daarna door de rest. Maak de Italiaanse aardappelsalade af met een beetje peper, zout en olijfolie en rasp op de bovenkant een klein beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Tip: laat de salami weg als je geen vlees eet.
Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl