fb
Damespraatjes Damespraatjes

Isabella is boos op vriendin omdat ze in slaap viel in de bios: “Zeg af als je te moe bent om mij te zien”

Sinds ik moeder ben zie ik mijn vriendinnen een stuk minder dan vroeger. Enerzijds vind ik dat natuurlijk jammer, maar anderzijds is het ook heel logisch. Iedereen heeft minder tijd dan vroeger en dat hoort er nou eenmaal een beetje bij. Op de momenten dat ik mijn vriendinnen wel zie, geniet ik daar met volle teugen van. Vaak kwebbelen we heel wat af en de tijd lijkt te vliegen. Iemand die dit gevoel ook kent, is de 30-jarige Isabella. Een jaar geleden werd zij moeder en ziet haar vriendinnen sindsdien een stuk minder. 

“Ik ben fulltime moeder van ons dochtertje Jackie. Het moederschap vind ik geweldig en ik had me niet kunnen voorstellen dat het zou bijzonder zou zijn. Tijdens mijn verlof ontdekte ik hoe heerlijk ik het moederen vond en heb in overleg met mijn man mijn baan opgezegd. Mijn baas was best verbaasd. Zij heeft zelf ook kinderen en vond juist de afwisseling tussen het moederschap en haar werk heerlijk. Voor mij voelde dat anders. Tot Jackie naar school gaat wil ik er gewoon altijd voor haar zijn”, vertelt Isabella.

Ander leven

Het leven van Isabella ziet er tegenwoordig heel anders uit dan vroeger. “Doordeweeks werkte ik me drie slagen in de rondt en in het weekend deden wij veel leuke dingen met vrienden. Lekkere etentjes, avondje naar de film, weekendje naar een hotel; dat soort dingen. Niet alleen ons leven veranderde flink door het krijgen van Jackie, we zagen het eigenlijk bij alle vrienden om ons heen.”

Wandelen en koffiedrinken

Jackie en haar vriendinnen doen kei hard hun best om elkaar te blijven zien. “Het is elke keer echt zoeken naar een gaatje. En dan met name in hun agenda’s. Ik werk natuurlijk niet, dus ik heb op zich veel tijd. Het liefst zou ik elke dag wandelen en koffiedrinken met vriendinnen, maar dat gaat niet omdat zij wel werken. We moeten het dus vooral van de avonden hebben en die zijn bij de meeste mensen ook al heel vol. Al met al lukt het mij ongeveer één keer per maand om iets alleen (dus zonder partners en kinderen erbij) met een vriendin te doen.”

Drie kinderen en veel werken

Laatst had ze zo’n afspraak met Daisy, een vriendin die ze al kent sinds de middelbare school. “Vroeger stonden Daisy en ik nachtenlang te dansen. Zo anders is het nu we allebei moeder zijn. Daisy heeft drie kinderen en werkt vier dagen per week. Haar man zit veel in het buitenland voor zijn werk en Daisy heeft het dus best zwaar. We zien elkaar dan ook niet vaak, maar als we elkaar zien is het altijd heel gezellig. Behalve laatst…”

In slaap gevallen

Met ‘laatst’ bedoelt Isabella hun afspraak van vorig weekend. “We hebben eerst een hapje gegeten en zijn daarna samen naar de film gegaan. Het eten was echt onwijs gezellig, maar de film helaas wat minder. Al in de eerste vijf minuten van de film viel Daisy in slaap. Zo diep dat ik haar tijdens de pauze niet eens wakker kreeg. Pas toen de aftiteling in beeld verscheen opende zij haar ogen.”

Alleen naar de bios

Isabella vindt het helemaal niet leuk dat ze in de pauze in haar eentje popcorn en wat drinken moest halen. “Ik had me verheugd op een gezellige avond samen. Eerlijk gezegd ben ik best wel pissig dat ze tijdens de film gewoon in slaap is gevallen. Dat doe je toch niet als je met een vriendin op pad bent? Als ze te moe was geweest voor onze afspraak had ik liever gehad dat ze hem gewoon had afgezegd. Nu had ik net zo goed alleen naar de bios kunnen gaan.”

Niet zo aanstellen

Daisy vindt dat Isabella zich niet zo moet aanstellen. “Toen ik na de film tegen haar zei dat ik het heel jammer vond dat we het niet samen hebben kunnen beleven moest zij heel hard lachen. Ze dacht dat ik een grapje maakte. Pas toen ze aan mijn gezicht zag dat ik écht pissig was, realiseerde zij dat ik het meende. In plaats van haar excuses te maken, zei ze dat ik er niet zo moeilijk over moest doen. Ze had de hele dag hard gewerkt en was doodop. Eigenlijk was ze liever thuisgebleven en had nu spijt dat ze toch was gekomen.”

Sorry zeggen

Als reactie op Daisy zegt Isabella dat Daisy inderdaad beter had kunnen afzeggen. “Zo’n filmkaartje is duur en ik had het dan liever op een andere dag gedaan. Daisy is weggelopen en ik heb daarna niks meer van haar gehoord. Enerzijds mis ik haar, anderzijds vind ik het gewoon niet leuk dat ze niet gewoon sorry kon zeggen. Ook de opmerking over dat ze ‘de hele dag hard heeft gewerkt’ is blijven hangen. Ze laat daarmee duidelijk merken dat zij vindt dat zij het zwaarder heeft dan ik. Nou, ik kan je vertellen: fulltime moeder zijn is ook werk.”

De dames hebben elkaar sinds het bios-incident niet meer gesproken. “Ik twijfel om haar te bellen en het uit te praten, maar ik vind ook wel dat het balletje nu bij haar ligt. Ik heb toch niks verkeerd gedaan?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Afbeelding: Ruben Ramirez op Unsplash

Lotte: “Met een deodorantdop in mijn vagina meldde ik me op de eerste hulp”

seksspeeltjes-deodorantdop-vagina-eerste-hulp

Seksspeeltjes zijn een fijn hulpmiddel tijdens soloseks of ter aanvulling van een lekkere vrijpartij met je partner. Bij gebrek aan veilig speelgoed, stoppen sommigen uiteenlopende voorwerpen in lichaamsholtes die er vervolgens niet meer uitkomen. Lotte (41) kan daarover meepraten. “Stond ik daar voor de balie aan een keurige assistente uit te leggen dat er ergens in mijn vagina een deodorantdop rondzwierf….. Lees verder

14 reacties

Rieneke -

Joh ik ben ook wel eens in slaap gevallen op dd bank terwijl ik visite had. Ik was gewoon erg moe maar dacht “kom op zet je erovereen als ze er weer zijn vind je het leuk en ben je over je slaap heen” Toch gebeurde het. Kan toch gebeuren…

Kris -

Ze is inslaap gevallen, heel vervelend maar het gevoel wat bij jou komt opzetten is van jou en mag je niet projecteren op je vriendin. Ipv van alles naar je toe trekken zou je ook kunnen vragen wat maakt dat je zo moe bent. En je verwachting en teleurstelling mag je natuurlijk altijd uitspreken. Die is van jou en reactie daarop van je vriendin.

Jo -

Ik vraag me toch af wat de andere kant is van het verhaal. Heb je misschien zitten drammen om de afspraak er doorheen te krijgen?? Wilde zij jou alleen tegemoet komen, als de goede vriendin die ze is?… Hoe dan ook, een verhaal heeft altijd 2 kanten.

Meiske, neem het leven niet zo serieus en probeer je eens in te leven in een ander.

San -

Wat een lieve rustige reacties hier allemaal. Respect naar de reageerders. Het eerst wat bij mij naar boven kwam is woede, wat een verschrikkelijke vriendin ben jij. Heel erg egoïstisch !

Eline -

Als jouw vriendin wel had afgezegd, was het waarschijnlijk ook niet goed geweest. Aangezien je ook al aangeeft dat je best vaker af wilt spreken met vriendinnen, maar dat het er door hun volle agenda’s al weinig van komt.
Dat klinkt tussen de regels door eigenlijk al als een verwijt naar jouw vriendinnen. Terwijl zij er niks aan kunnen doen dat jij er voor hebt gekozen om, tot basisschoolleeftijd van jouw kind, niet te werken, waardoor jij meer tijd over hebt dan zij. Dat is eigenlijk jouw probleem, en niet die van hen.
En nu heeft jouw vriendin de moeite genomen om toch te komen, desondanks dat ze moe was en eigenlijk al twijfelde om te gaan. Dat deed ze voor jou en voor de gezelligheid. En tijdens het eten hebben jullie toch gezellig kunnen kletsen? Je had er ook hartelijk samen om kunnen lachen en zeggen van dat moeten we gauw inhalen. Maar daarvoor in de plaats denk je alleen aan jezelf en dat je in de pauze alleen popcorn hebt moeten halen. En verwacht je vervolgens ook excuses van haar, terwijl jij onnodig boos bent geworden. Dus om jouw vraag aan het eind van het verhaal te beantwoorden: de bal ligt niet bij haar en juist jij hebt het verkeerd aangepakt.

Nikki -

Oke, even kijken of ik hem snap; Jij bent fulltime moeder van 1 kind en ik ga ervan uit dat je vriend/man je vaak helpt. Jouw vriendin heeft 3 kinderen, werkt 4 dagen in de week en heeft een man dat vaak naar het buitenland reist. Dus ze staat er eigenlijk heel vaak alleen voor. Jij bent daarom kwaad omdat ze in slaap is gevallen tijdens de bios? Meid! Ga je excuses aanbieden en wel heel vlug als deze vriendschap je veel waard is. Je vriendin was al uitgeput en komt toch naar jullie afspraak en dan ook nog dit gezeur op haar bordje krijgen. Ik zou me kapot schamen als ik jou was!

Nettie -

Dat jij het ook zwaar heb neemt niet weg dat zei het nog zwaarder heeft.
3 kinderen , een baan en een man die dus vaak weg is..
En dan nog neemt ze de tijd om een avondje tot laat af te spreken.
Mischien had ze beter wel kunnen zeggen na het eten joh ik ben moe laten we het een andere keer doen.
Maar zoals jij reageert is wel erg overdreven.
Dus nee ik zou als ik jou was mijn verontschuldiging aanbieden en dat zeker niet andersom verwachten.

Petra -

Ze heeft het ook zwaarder dan jij en dat mag je gewoon erkennen. Drie kindjes en een baan in je eentje is gewoon hard werken. Ieder zijn eigen keus mbt werken maar het aantal kinderen en de uren in je agenda die je over hebt maakt wel degelijk verschil. Ik vind dat je zelf je excuses moet maken eerlijk gezegd.

Ingeborg -

Zie het als een compliment. Ze is hartstikke moe. Jullie hebben supergezellig samen gegeten met aandacht voor elkaar. Ze is niet in slaap gevallen. Pas tijdens de film, toen de aandacht op iets anders was gericht, overviel de slaap haar. Wat een waardevolle en lieve vriendin.

Margret -

Mijn man valt altijd in slaap bij alles. Dat is ook super vervelend maar goede express doet hij het niet

Lisette -

Ik sluit me hierbij aan. Dit zegt meer over jou, dan over je vriendin. Ik vind ook niet dat zij sorry hoeft te zeggen voor inslaap vallen, alsof dat een keuze is. Jij moet sorry zeggen als je nog vriendinnen wilt overhouden. Daar moet je wat voor over hebben. En dat begint met uitleggen waarom het je zo kwetst dat zij in slaap valt. Die reden ligt namelijk bij jou. Jouw eigen onzekerheid over iets zit jou hier in de weg. Dat is overigens heel normaal om onzekerheden te hebben bij dit soort situaties. Maar hoe jij ermee omgaat maakt hoe je gezien wordt als persoon. Als jij haar beschuldigd, zal dat een heel andere uitwerking hebben dan als je even nagaat bij jezelf wat dit triggert en je vervolgens dit bespreekbaar maakt met je vriendin.
Fulltime moederen kan trouwens ook extra intens zijn vanwege de isolatie. Wees je ervan bewust dat die werkende moeders meer sociale interacties hebben op een dag en hun behoefte aan vrienden tijd wellicht lager is.

Ik hoop dat het je helpt wat inzicht te krijgen, dapper dat je dit deelt! En ik wens je toe dat het goedkomt met de vriendschap!

Bianca -

Horen afspraken met vriendinnen altijd gezellig te zijn?!?
Wanneer ik met vriendinnen/partner ‘s avonds uit eten ga, en daarna naar de bios valt er regelmatig iemand in slaap. Ben zelf ook wel eens in slaap gevallen.
Opvallend hoe Isabella alles op zichzelf weet te betrekken en zich aangevallen voelt. Daar liggen duidelijk kwetsbaarheden die ze bij haar vriendin neerlegt
Persoonlijk zou ik mijn vriendin 1 of 2x proberen wakker te maken, maar wanneer dat niet lukt lekker laten slapen. Ik maak me op zo’n moment juist bezorgd om mijn vriendin en extra beseffen (én begrijpen) dat ze doodop is. Zou dan bv in de pauze een lekkere reep chocola ofzo voor haar meenemen voor als ze wakker wordt. Geen tijd meer in steken, egocentrische “vriendinnen” als Isabelle kun je missen als kiespijn.

Ds -

Ik zou in dit geval de bal niet in haar kamp leggen
Daisy leek mij vooral heel moe, maar heeft toch de moeite gedaan om te komen ook al is het voor haar ( lijkt mij) moeilijker om af te spreken ..
Dat ze moe was van het werken lijkt mij helemaal geen steek naar jou toe .. vooral een verklaring waarom ze in slaap gevallen is ..
Ik zou zelf naar haar toe gaan ..

Sanne -

Wat een lieve vriendin, die komt terwijl ze hartstikke moe is. Ga langs met een bloemetje en zeg zelf sorry.

Reageer ook