fb
Damespraatjes Damespraatjes

Isabel: “Mijn man flirt met iedere vrouw én man”

man firt met iedereen

“Jim doet alles voor mij, hij is de liefste man die je je maar kunt voorstellen”. Maar Jim is niet alleen lief tegen Isabel, met andere vrouwen én mannen flirt hij alsof het een lieve lust is. Meestal moet Isabel er om lachen, het lijkt onschuldig. Steeds vaker bekruipt haar echter een vervelend gevoel. 

Zelfs mijn moeder vond hem leuk

Jim is een echt gangmaker. Als hij op een feestje binnenkomt zie je iedereen vrolijker worden, het gaat bruisen. Een grapje hier, een gezellig praatje daar. En alle dames krijgen wel een fijn complimentje. “Toen ik Jim net leerde kennen en hem voor het eerst meenam naar vrienden en familie was iedereen zo enthousiast. Wat een leuke kerel had ik aan de haak geslagen. Zelfs mijn moeder had hij ingepalmd en die had tot dan toe geen enkele man goed genoeg voor mij gevonden.” Tot over haar oren was ze verliefd op Jim. En de complimentjes over hem waren niet van de lucht. “Nou, die moet je niet meer laten gaan. Wat een geweldige kerel”.

Keerzijde van flirterig gedrag

Isabel werd meegetrokken in zijn levenslust, enthousiasme en alle blije mensen om hem heen. “Ik leefde op een soort roze wolk en had me nog nooit zo goed gevoeld. ’s Ochtends wilde ik vroeg wakker worden om zo snel mogelijk weer zijn heerlijke aandacht te krijgen. Complimentjes in ontvangst te nemen. Zijn lekkere blik als hij naar mijn lichaam keek”. En jarenlang ging het goed. Maar toen zag Isabel steeds vaker de keerzijde van Jims flirterige gedrag. En dat uitte zich op meerder manieren.

Super vermoeiend

“Het flirten van Jim is niet altijd seksueel gericht. Het lijkt alsof hij gewoon bij iedereen in een goed blaadje wil komen. Zowel bij mannen als vrouwen. Daar doet hij heel erg zijn best voor. Steeds vaker krijg ik medelijden met hem, want het is super vermoeiend. En ik zie hoe uitgeput hij vaak zijn bed in gaat. Doodmoe! En dan is hij echt niet meer de gezellige man waar ik zo gek op ben”.

Vermijden van feestjes

Als het daarbij zou blijven zou Isabel het niet zo erg vinden. Maar als Jim op een feestje weer eens dikke vrienden heeft gemaakt belooft hij van alles. Dat hij hen de volgende week wel wil komen helpen met de verhuizing, het doen van belastingaangiftes, mensen naar Schiphol wil rijden, in de tuin komen helpen. Dat waarmaken kan hij natuurlijk lang niet altijd. “En dan ontstaan de problemen. Of hij cijfert zichzelf enorm weg en mij ook. Of hij stelt hen teleur. En dat laatste gebeurt steeds vaker. Er ontstaan ruzies en erg veel irritaties.  Sommige feestjes vermijdt hij nu. Hij is daar niet meer de gevierde jongen”.

Magie lijkt uitgewerkt

Nu Jim bijna vijftig is lijkt zijn magie ook een beetje uit te werken. Maar dat heeft hij zelf niet door. Zeker niet als hij met vrouwen aan het flirten is. “Hij spreekt vrouwen aan alsof hij een soort Don Juan is en gaat er vanuit dat ze onder de indruk zullen zijn van zijn geflirt. Maar de jongere vrouwen zitten er helemaal niet op te wachten om zo benaderd te worden. Wimpelen hem af en kijken vol medelijden naar mij. En dat raakt me tot in het diepste van mijn ziel”.

Isabel weet niet wat ze hiermee aanmoet. Met Jim bespreken heeft geen zin. Haar beste vriendin heeft haar geadviseerd om vooral naar zichzelf te kijken. “Wat kan ik doen om hiermee om te gaan? Jim veranderen kan ik toch niet. Maar dit is zo moeilijk. Ik vermoed dat ik dat niet alleen kan en toch hulp moet gaan inschakelen”.

Wij nodigen jullie van harte uit om op respectvolle wijze te reageren op het verhaal van Isabel.

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Sander -

Heeft best iets tragisch…

Reageer ook