fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is relatiebemiddeling iets voor jou?

Je bent misschien al een tijd alleen en hebt behoefte aan iemand om leuke dingen mee te doen, samen ergens van te genieten, een serieuze liefdesrelatie mee op te bouwen. Het is niet altijd makkelijk om iemand te ontmoeten binnen de bestaande contacten. En als je zo iemand hebt gevonden dan is het altijd nog maar de vraag of jouw interesses, levensstijl en jouw verwachtingen wel beantwoord worden. Toch wil je graag vooruit, verder met je leven, maar niet alleen. Een bureau voor relatiebemiddeling kent alle valkuilen en kan je helpen bij de zoektocht naar je droompartner.

Online relatiebemiddeling

Een relatiebemiddelingsbureau is meer dan een oppervlakkige online datingsite. Het bemiddelt ook niet in een relatie maar helpt serieus zoeken naar iemand die bij jou zou kunnen passen. Uiterlijk kan belangrijk zijn toch is het gezegde niet voor niets, schoonheid zit van binnen. Bij een bureau voor relatiebemiddeling kijken ze dan ook verder dan de oppervlakte. Een eerste screening is dus al gedaan voordat je bepaalt of je met deze of gene ook inderdaad op date wilt.

Werkwijze bij relatiebemiddeling

Er zijn heel veel soorten bureaus voor relatiebemiddeling. Het kan een keus zijn je bij een bureau in te schrijven dat het beste bij jouw doelgroep past. Vaak volgt een intake gesprek. Er wordt geïnformeerd naar wie jij bent, wat jouw wensen zijn, hoe je de toekomst ziet en wat je in een partner zoekt, maar ook naar waar je behoefte aan hebt. Deze gesprekken kunnen de diepte ingaan om een zo goed mogelijk beeld te krijgen waardoor een potentiële match meer kans van slagen heeft. Daarom is er aan sommige bureaus voor relatiebemiddeling een coach verbonden. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken kan deze coach je helpen bij de zoektocht door inzicht in zaken als verwachtingen, persoonlijkheid en behoeftes te krijgen. Andere bureaus voor relatiebemiddeling bekijken het meer vanuit een psychologisch of wetenschappelijk standpunt al dan niet ondersteund met testen of berekeningen.

Iedereen is gemotiveerd

Wat deze bureaus allemaal gemeen hebben is dat ze uit een database putten gevuld met andere kandidaten die zichzelf hebben ingeschreven. Je bent dus wel afhankelijk van het aanbod dat zij in portefeuille hebben. Voordeel is wel dat iedereen die ingeschreven staat ook daadwerkelijk gemotiveerd is.

Wanneer een match heeft plaatsgevonden krijg je soms leuke en bruikbare datingtips mee zodat je veilig en gezellig kunt daten met misschien wel meer dan één match want soms is het toch zo dat de date misschien wel gezellig verliep alleen was dat stukje chemie waar het om kan gaan niet aanwezig. Of misschien voelde jij dat wel maar de ander niet. Je wordt dan op de hoogte gehouden van de beslissing van jouw match. Het is niet zo dat je nooit meer wat hoort. Dit kan rust geven zodat je ongehinderd een nieuwe poging kunt wagen.

Een partner vinden via een bureau voor relatiebemiddeling is geen taboe meer. Steeds meer mensen maken er gebruik van. De dagelijkse contacten zijn vluchtig, je komt niet altijd meer toe aan een sociaal leven waarbinnen je een levenspartner zou kunnen vinden. Nadelen zijn er weinig. Samen op date gaan toont altijd dat jullie beide serieus in de ander geïnteresseerd zijn en is dat niet altijd het begin van een mooie relatie?

Reageer ook