fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de leukste manier om de groei van jouw (klein)kind bij te houden!

Als je mij zes jaar geleden had verteld dat ik in 2020 een verloofde en twee kinderen zou hebben, had ik je voor gek verklaard. En toch is het zo: samen met Ward wonen we in een koophuis in Bussum, gaan we elke dag naar ons grote-mensen-werk én hebben we twee dochters. Regelmatig kijken we elkaar aan, ons afvragend waar de tijd is gebleven en hoe alles zo snel heeft kunnen veranderen. De laatste drie jaar van ons leven zijn voorbij gevlogen en soms zou ik willen dat we de tijd stil konden zetten.

Genieten

“Hoe Sophia en Helena nu zijn, zijn ze perfect! We zouden ze eigenlijk een anti-groei pilletje moeten geven zodat ze voor altijd zo blijven” zei Ward laatst. Ik vond het geen slecht idee; ook ik vind het soms lastig om me te bedenken dat ze op een dag niet meer tussen ons in willen slapen, een vriendje (of natuurlijk vriendinnetje) krijgen, gaan studeren en het ouderlijk huis verlaten. Met volle teugen van elk moment samen met ze genieten, dat is op dit moment het belangrijkste wat ik kan doen om dat gevoel dragelijk te maken.

Heel veel foto’s

Ook proberen we zo veel mogelijk vast te leggen. Elke dag neem ik foto’s van de kindjes. Ja, je leest het goed: elke dag! Ik vind het heerlijk om ’s avonds in bed door de foto’s te scrollen en als een soort stalker naar de plaatjes van mijn kinderen te staren. Ik vergelijk dan foto’s van deze maand en vorige maand en geniet van alle dingen die ze bijgeleerd hebben. Maar ook vind ik het heerlijk om foto’s van Helena te vergelijken met oude foto’s van Sophia om te kijken hoeveel ze op elkaar lijken en wat duidelijke verschillen zijn. Wat mij elke keer opvalt is dat de ontwikkeling steeds sneller lijkt te gaan. Iets wat mij als moeder trots maakt, maar ook zeker een beetje verdrietig.

Sophia opmeten

We zijn nu ook begonnen met het opmeten van Sophia. Dit doen we met een mooie groeimeter die in haar kamertje hangt. Het is echt niet te geloven hoe hard zij de afgelopen tijd is gegroeid! Omdat ik haar elke dag zie valt het mij niet zo op en daarom is zo’n groeimeter echt heel erg leuk. Wij hebben hem van Goedgemerkt. Deze is leuk omdat je hem kunt personaliseren met de naam en geboortedatum van je kindje. Met de bijbehorende labels kan je makkelijk registeren hoe lang je kindje op een bepaalde leeftijd is.

Veel ontwerpen

Onze groeimeter is van Nijntje. Sophia is groot fan van Nijn en dus was de keuze voor deze groeimeter dan ook zo gemaakt. Goedgemerkt heeft ook andere ontwerpen, zoals een prinsessen-, vogels-, robots- en jungle groeimeter. Je kan er dus een uitkiezen die past bij de kamer en/of interesses van je kindje.

Leuk bij opa en oma

Een groeimeter is niet alleen leuk voor ouders, maar ook voor opa’s en oma’s! Hoe leuk om elke keer dat de kleinkinderen komen logeren, een écht momentje van het opmeten te maken? Ik weet zeker dat dit bij ons een groot succes zou zijn.

Hoge kwaliteit

De groeimeters van Goedgemerkt zijn gemaakt van hoogwaardig zijldoek. Hierdoor kan je hem makkelijk oprollen en bewaren voor later. Ze zijn voorzien van een kwalitatief houten ophangsysteem, waardoor hij stevig hangt in de vaak chaotische kinderkamer. Absoluut een aanrader voor iedere ouder die net zo’n fan is van zijn eigen kinderen als ik 😉

Hoe houdt jij de groei van je kind(eren) bij? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook