fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is LED verlichting wel sfeervol voor in huis?

Ik hoor het elke keer als ik lampen ga kopen: kies voor LED verlichting! Het is energiezuiniger, gaat langer mee, geeft direct volledig licht, wordt niet heet en bevat geen kwik. Maar is het wel gezellig…? Als ik aan LED verlichting denk, denk ik toch al snel aan kille verlichting die vooral geschikt is in kantoren. Ik ging op onderzoek uit! 

Veel meer mogelijk 

Vroeger stonden LED lampen bekend om hun kille licht. En hoewel sommige mensen vandaag de dag ook nog denken dat dit het geval is, blijkt niets minder waar. LED verlichting is de afgelopen flink beter en mooier geworden en er zijn dus ook hele prettige LED lampen voor in huis te krijgen.

Hele veel kleuren

Er zijn heel veel verschillende soorten LED lampen verkrijgbaar. De hoge kwaliteit LED spots zijn tegenwoordig in heel veel kleuren beschikbaar. Denk aan warm-witte lampen, maar ook aan zogeheten ‘flame’ lampen. Deze lampen geven een licht af dat een beetje te vergelijken is met het warme licht van een kaars.

Op zoek naar feller licht?

Ben je juist wel naar een wat feller, witter licht op zoek? Ook die LED lampen zijn nog gewoon verkrijgbaar! Denk bijvoorbeeld aan de verlichting in je kantoor, garage of op een andere plek waar je gewoon heel veel licht nodig hebt. Maar ook hier geldt: het kan indien gewenst ook allemaal iets warmer en minder wit.

Perfect voor in huis

Er is dus heel erg veel mogelijk op het gebied van LED verlichting. Ik ben blij dat ik hier even ingedoken ben, want nu weet ik dat LED heus niet alleen geschikt is voor in kille fabriekshallen. De warme lampen zijn juist perfect voor in huis én geven je ook nog alle mooie voordelen die aan LED verlichting verbonden zijn.

Wist jij dit?

Hebben jullie thuis al LED verlichting? Of was jij (net als ik) in de veronderstelling dat het kille lampen zijn, die niet geschikt zijn voor in je sfeervolle woon- of eetkamer? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook