fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is jouw huis klaar voor 2014? Lees hier de trends op het gebied van wonen!

Wat dragen we in 2014, wat doen we in 2014 en hoe ziet je huis eruit in 2014? Dat zijn goede vragen. Ook in het nieuwe jaar doet Damespraatjes haar best om op elk gebied te inspireren! In dit artikel kijkt Damespraatjes samen met interieur expert Nel van de Loosdrecht naar de woontrends van 2014. Lees snel verder om alles te weten te komen!

Exotische inspiratie

Dit jaar staat voor ‘onze mannen’ in het teken van het WK voetbal in Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land is vol zon en kleur en dus een perfecte inspiratiebron. Teal, een trendkleur dit jaar, doet denken aan tropische oceanen en brengt een Latijnse sfeer in je interieur. Ook rood koper en oker geel geven je huis een warme, zonnige en Braziliaanse look. Ga opzoek naar glimmend koperen lampen, schalen, spiegels en lijsten. Deze mooie elementen doen het goed bij warme witte of teal geschilderde muren.

Teal - koper Laat zien wie je bent 

Interieur is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en dat kun je laten zien met nog zo’n super woontrend van 2014: op maat en naar wens gemaakte kasten met veel open vakken. Laat zien wat je leest en zet dat prachtige beeldje wat je hebt gekocht tijdens je laatste reis in een open vak: it’s showtime! Maak plaats voor de niet meer weg te denken flat screen TV en berg wat niet gezien hoeft te worden op  in grote laden. Ga voor kleur om de look compleet te maken.

Acero

Een goede bank is een goed begin

Banken met lounge ( strak en modern) en banken met veel losse kussens ( zacht en romantisch) zijn absoluut de trend van deze tijd. Heerlijk ontspannen en plek genoeg om met veel familie, vrienden of bezoek te zitten. Kies een bank in Moulin Rouge-achtige kleuren om de trend te volgen. Wil je het liever wat rustiger en strakker houden? Ga dan voor een bank in één kleur of kies voor leren bekleding. Alles is mogelijk!

Moulin Rouge
Musterring

 Romantische ramen

Hang voor het raam een houten jalouzie in combinatie met een mooie doorzichtige voile vitrage. Nog meer effect? Hang er gerust twee aan een dubbele rails. Dit geeft je huis direct een geweldige boost.

Jalouzie

Trendy taptijt

We zien ook een vernieuwing op het gebied van vloerbedekking. Tapijt is weer helemaal terug op de slaap en woonkamervloer. Er is vraag naar comfort, warmte en “stille” vloeren en gemak in onderhoud. Tapijt voldoet aan al deze wensen, mits je de juiste matten voor vocht en vuil bij je voor en achterdeuren plaatst is tapijt zeker een optie. Stofzuigen en klaar! Een vlekje werk je tegenwoordig makkelijk weg met de juiste tapijtreinigers, geen gesleep meer met vloerwissers en emmers sop: we gaan voor gemak en comfort. Houd de kleuren in je slaapvertrek echter rustig om zo prettig mogelijk te kunnen ontspannen. Na het kijken van alle Olympische winterssporten en het kleurrijke WK in Brazilë verdienen je ogen wel wat rust!

Nel van de Loosdrecht is een expert op het gebied van wonen en interieur. Wil je meer te weten komen over woontrends? Bezoek dan Totaal Wonen van de Loosdrecht of kijk op www.loosdrechtwonen.nl

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

lammy alons -

Dag,
Op deze site staat een prachtige kleurrijke (gestreepte) bank. Ik ben op zoek naar zo’n bank. Kun je me zeggen waar ik het kan kopen?
alvast dank,
Lammy

Reageer ook