fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is het voor vaders leuker om een dochter te krijgen?

Tijdens een etentje bij hun favoriete restaurant ontstond bij vader Bert en dochter Hannah Wagendorp het idee om samen een Vader & Dochter boek te schrijven. Het zou een bont boek worden over een relatie waarin zij, na 23 jaar, ervaringsdeskundigen waren geworden.

Heel, heel toevallig kreeg ik dit boek in handen. Mijn oudste dochter gaf het haar vader (mijn lief) een paar weken geleden voor Vaderdag en het boek lag me al een paar dagen aan te staren vanaf het stapeltje “nog te lezen”.  Hoezo Vader – Dochter? Ik wil het ook lezen!! Ben er eerlijk gezegd meteen in begonnen en kon niet stoppen met lezen.

Bert is een gelukkige vader van zijn dochter en kan zich niet voorstellen dat hij vader van een zoon zou zijn. Volgens hem is een dochter een zegen, maar om dat te ervaren moet je er wel eerst een zien te krijgen. In het hoofdstuk Hoe een dochter te krijgen gaat hij in op een aantal theorieën over beïnvloeding van het geslacht van het nog te verwekken kind. Zoals:

  • volgens Aristoteles is bij een passievolle bevruchting de kans op een jongetje het grootst
  • een middeleeuwse methode: leg een houten pollepel onder het bed en een roze lint onder het kussen
  • de Franse medicus Coltelli in 1760, bij een jongenswens bind je de linkerbal af en bij een meisjeswens de rechterbal
  • straaljager piloten hebben een grotere kans om meisjes te verwekken en duikers ook.

vader-en-dochter-boek-wagendorp-cover-F

Maar het boek bevat veel meer, bijvoorbeeld de mooiste liedjes van vaders over dochters en andersom, de voordelen van het hebben van een dochter en dingen die je liever niet wilt weten over je vader.

Ook de ruzies, moeilijkheden, valkuilen en beste plekken om samen vakantie te vieren (niet in een tent) worden beschreven.

Een boek om alleen met Vaderdag te geven? No way! Als mijn man het nog niet had zou ik het als verrassing kopen en stiekem in zijn vakantiekoffer leggen.

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Over de auteurs

Hannah Wagendorp is 23 en zit in het tweede jaar van de Schrijversvakschool. Sinds 2006 heeft ze 2 keer per maand een column in de Alkmaarsche Courant. Het Vader-en-Dochter-boek is haar debuut.

Bert Wagendorp is columnist bij de Volkskrant. In 2013 verscheen zijn roman Ventoux, waarvan binnen een half jaar 100.000 exemplaren zijn verkocht. Inmiddels is het boek ook verfilmd.

Sandra Blikslager is Politicologe en sinds eind 2008 hoofdredacteur van het online vrouwenmagazine damespraatjes.nl. In 2010 verscheen haar eerste boek Moeders langs de lijn, Handboek voor de Voetbalmoeder, waar in september 2012 de derde druk van verscheen. Sandra is in 1963 in Hilversum geboren, heeft 3 dochters en is getrouwd met Hans. Haar grote hobby is lezen en veel van haar recensies vind je terug op Damespraatjes. Verder sport ze in de sportschool, kijkt veel voetbal en films op TV, wandelt en fietst iedere week een paar uur, gaat graag met vakantie en brengt veel uurtjes door langs de rand van het zwembad om naar haar waterpoloënde dochters te kijken.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook