fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is het duur om enkel glas te vervangen door dubbel glas?

Besparen op de stookkosten. Ik ben er een expert in aan het worden! Ik heb zelden lichten aan, de verwarming is bijna altijd uit en ook de stekkerdozen zet ik uit wanneer ik ga slapen of op reis ben. En guess what… Ik bespaar hierdoor echt veel geld op mijn energierekening. Ben ik gierig? Misschien noemen mensen het zo. Maar ik geef mijn geld gewoon liever uit aan andere dingen. In mijn oude studententhuis hebben we ooit een keer € 943 moeten bijbetalen op de energierekening. Je begrijpt wel: dat wil ik dus nooit meer.

Besparen op grote dingen

Maar hoe doe je dat dan, besparen op je energierekening? Begin met de kleine dingen! Zet je lichten uit als je niet in een kamer bent, zet de T.V. ’s nachts echt uit in plaats van op stand-by, klik je stekkerdozen uit als je slaapt, gebruik kaarsen om je huis te verwarmen… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dit zijn maar kleine dingen. Er zijn ook grote dingen die je kan doen, waarmee je nog veel meer geld kunt besparen.

Verdienen aan dubbel glas

Denk hierbij aan een goed isolerende vloer, ramen die perfect sluiten en deuren die geen kou doorlaten. Ook het vervangen van  enkel glas door dubbel glas maakt een groot verschil. In eerste instantie maak je natuurlijk kosten om het glas te vervangen, maar wist je dat je hierdoor € 180 tot € 280 per jaar kunt besparen op je stookkosten? Hierdoor heb je het glas binnen een aantal jaar dik terugverdiend. Het is dus niet duur om je glas te laten vervangen. Het levert zelfs geld op! Goed bespaartipje dus.

Subsidieregelingen

De overheid wil de Nederlandse consument graag stimuleren om bewuste, duurzame en energie-vriendelijke keuzes te maken. Om dit te stimuleren zijn er BTW voordelen en een subsidieregeling in het leven geroepen. Kijk hier om te ontdekken of jij in aanmerking komt voor subsidie op dubbel glas of één van de andere regelingen!

Meer info

Wil je meer informatie over de exacte kosten voor het plaatsen van dubbel glas? Kijk dan op Dubbel glas.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Sanne -

Mensen denken dat dubbel glas erg duur is. Zoals je zelf zegt verdien je dit er binnen een aantal jaar dik uit. Helaas moeten mensen dan goed over de lange termijn nadenken.

Reageer ook