fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is een rechtsbijstandverzekering nodig?

rechtsbijstandverzekering

Je kunt je tegenwoordig tegen allerlei zaken verzekeren. Of je dit ook moet doen, is een tweede. Helaas gebeurt het regelmatig dat mensen bepaalde verzekeringen als niet zo belangrijk beschouwen, terwijl deze verzekeringen dat juist wel zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de rechtsbijstandverzekering. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is deze verzekering niet alleen maar belangrijk wanneer je voor de rechter gedaagd wordt. Deze verzekering kan je ook in vele andere situaties helpen. Vandaar dat we je graag een aantal voorbeelden willen laten zien van situaties waarin een goede rechtsbijstandverzekering bijzonder handig is. We laten je ook zien hoe je er vandaag nog een kunt afsluiten. Dat is namelijk een fluitje van een cent.

Je koopt iets via Marktplaats

Veel mensen houden ervan om online op zoek te gaan naar mooie aanbiedingen. Dit kan zijn omdat je graag duurzaam leeft, maar het kan ook zijn dat je niet veel geld te besteden hebt. Je besluit bijvoorbeeld om je nieuwe bankstel via Marktplaats te kopen. Helaas zijn er ook oplichters actief op deze site en het kan gebeuren dat je iets betaald hebt, maar dat je vervolgens nooit meer iets van de verkoper hoort. In dat geval kun je een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering om een specialist op deze zaak te zetten. Datzelfde kun je ook doen wanneer je, in een andere situatie, in conflict komt met de verkoper van een product. Wanneer deze niet levert wat je verwacht had, kun je er een jurist op zetten die kijkt op welke rechten je aanspraak kunt maken. Vaak leidt dit ertoe dat conflicten snel opgelost kunnen worden en dat beide partijen snel duidelijkheid hebben.

Je ligt in de clinch met je verhuurder

Wonen is tegenwoordig een dure aangelegenheid. De huren stijgen hard en dat kan een forse wissel trekken op je financiële huishouding. Mensen die woningen verhuren, willen daar graag zoveel mogelijk geld mee verdienen. Daardoor kan het gebeuren dat de verhuurder van je woning een onredelijke huurverhoging wil doorvoeren. Heb je een goede verzekering, dan kun je contact opnemen met een jurist die zal kijken of de huurverhoging toegestaan is. Het kan ook zijn dat de jurist kritisch gaat kijken naar je huidige huur om te zien of deze wel wettelijk toegestaan is. Mocht blijken dat de verhuurder jouw rechten met voeten treedt, dan kan de jurist je helpen om een goede brief voor je op te stellen of om met de verhuurder in gesprek te gaan.

Geen verzekering, toch hulp?

Mocht je een rechtsbijstandverzekering willen afsluiten, dan kun je even naar de site van je verzekeraar gaan. Heb je nu al hulp nodig, maar heb je nog geen verzekering? Dan kun je ook gebruikmaken van rechtshulp Univé. Dit is een eenmalige juridische dienst waarmee je voor een vast bedrag eenmalig de hulp van een jurist kunt inschakelen. Zo heb je toch de specialist binnen handbereik die je nodig hebt, zonder dat je aan een doorlopende verzekering vastzit. Wel zo handig toch?!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door fauxels via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook