fb
Damespraatjes Damespraatjes

Is een matrasbeschermer echt nodig?

matrasbeschermer

Slapen. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Als ik mijn hoofdkussen ruik, ben ik vertrokken en tuf ik uren door. Ik heb dan ook een heerlijk bed met een matras dat mijn rustende lijf goed ondersteunt. Een matrasbeschermer had ik tot voor kort nooit, maar een vriendin raadde me aan dat wel te doen. Is dat echt nodig? Inmiddels weet ik daarop het antwoord: ja!

Een matrasbeschermer is echt geen overbodige luxe. Daar kom ik achter als ik op internet lees over het belang ervan. Ik wist dat niet. Dacht dat fris beddengoed en een hoeslaken voldoende bescherming boden Mis! Ik lees van alles over zweet, goede hygiëne en beestjes. Ehm… daar word ik niet heel vrolijk van. Dit is waarom een goede matrasbeschermer een goed idee is.

Garantie

Een goed matras kopen is een behoorlijke investering die zeker de moeite waard is. Slecht slapen door een voor jou niet passend matras, is onnodig. Omdat je vaak wel wat meer betaalt voor een goed matras, geven fabrikanten er garantie op. Dus mocht het matras toch niet helemaal naar je zin zijn, is de kans groot dat je je geld terugkrijgt, maar dan moet het matras schoon en zonder vlekken zijn. Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat vlekken geen kans krijgen zodat je als het nodig is gebruik kan maken van de garantie.

Ieks! Beestjes!

Wil je net als ik voorkomen dat huisstofmijt zich verspreidt in jouw matras? Dan is een matrasbeschermer echt de oplossing. Huisstofmijt voedt zich met jouw dode huidcellen. Een matras dat niet wordt beschermd, zit in no time onder de huidcellen. Dat wil je niet! Omdat je een matrasbeschermer kunt wassen, weet je zeker dat huisstofmijt op zoek gaat naar een ander bed.

Zweten

Hoewel je het misschien niet merkt, verlies je ’s nachts ongeveer een halve liter vocht. Daarnaast verlies je door wrijving huidcellen die op je matras terechtkomen. Vocht en huidcellen verdwijnen door het hoeslaken door naar je matras. En als het eenmaal in je matras zit, krijg je het er niet meer uit. Dit kun je voorkomen door een matrasbeschermer. Die kun je namelijk in de wasmachine gooien en zo blijft je bed fris. 

Welke kies je?

Oke, het is duidelijk dat een matrasbeschermer een goed idee is. Maar waar kies je voor? Wat is het verschil tussen een molton, een matrasbeschermer of een matrasovertrek? Wat ze gemeen hebben is dat ze alle drie als een hoeslaken werken en dat ze alle drie ademend zijn. De kleine verschillen zitten in de dikte ervan. Een molton is dikker vanwege de waterdichte eigenschappen. Een matrasbeschermer is vergelijkbaar met een laken met dit verschil dat een matrasbeschermer gewatteerd kan zijn. Tenslotte is een matrasovertrek licht gewatteerd.

Belangrijk is dat je er lekker op slaapt en dat je het matrasovertrek niet kan voelen.  Laat je informeren bij beddenspeciaalzaken. Ik heb gekozen voor een molton en merk er niets van. Sterker: het is een heerlijk idee dat mijn matras wordt beschermd tegen vocht en kleine beestjes. Slaapt wel zo rustig.

Meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. We zijn heel erg benieuwd of jij ook vindt dat een matrasbeschermer echt nodig is.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook